Dorpsnieuws

Mart Smits_nr_356_1“De huizenmarkt trekt aan”. We horen en lezen het steeds meer dit jaar. Dat klinkt natuurlijk mooi, misschien was uw huis wel (bijna) minder waard dan de hypotheek die u had en wordt die buffer weer wat groter door de stijgende huizenprijzen.

Maar staat uw huis al langer te koop en wilt u bijvoorbeeld wat kleiner gaan wonen, de prijzen van die kleinere woning stijgen natuurlijk ook weer mee.

Een jaar geleden verdween de starterslening maar tegelijkertijd beloofde CDABernheze te blijven kijken naar andere mogelijkheden. De huizen voor starters en senioren die goed betaalbaar zijn blijven broodnodig. Er is vraag genoeg naar (nieuwbouw) starterswoningen maar juist ook naar het huis wat beter past als de kinderen het huis uit zijn.

In Heesch realiseren we op dit moment al een fors aantal sociale woningen. Maar we willen meer doen voor u. Er staan nog genoeg mensen op de wachtlijst voor een plek in eigen dorp.

Voor de particuliere woningbouw worden Rodenburg fase 1 en 2 tegelijk uitgewerkt en de volgende fasen van “De Erven” en “De Hoef” worden planmatig klaargemaakt. In Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek en Heeswijk-Dinther wordt gekeken naar de actuele behoefte, zodat we daar op kunnen inspelen.

Onze grondprijzen zijn ‘marktconform’, gelijkwaardig aan omliggende gemeenten. Maar om aantrekkelijk te zijn en te blijven voor woningzoekenden moeten we ook kunnen concurreren, door een aangepaste grondprijs voor CPO-projecten bijvoorbeeld. Dan zijn we aantrekkelijk en wordt de grote vraag ook beantwoord met aanbod.

Immers, we hebben jong en oud nodig om onze dorpen leefbaar te houden!

Mart Smits

Raadslid CDABernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen