vvHeeswijkWaar Heeswijk een paar weken terug nog alle geloof had in rechtstreekse handhaving, ziet het er vandaag de dag toch echt anders uit. Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Heeswijk minimaal 4 en misschien wel 6 punten nodig om 2e-klasser te blijven en zich op 21 mei vrij te spelen.

Vandaag de zogeheten ‘degradatiekraker’ in Sint-Oedenrode tegen Rhode. Het verschil tussen de twee clubs bedroeg voor aanvang slechts 2 puntjes. Met een stralende zon en een vol sportpark, alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot voetbal.

De wedstrijd was nog geen minuut oud, en Heeswijk liep zowaar al tegen een achterstand aan. Een lange bal van keeper Paul van Heesch werd achterin niet goed ingeschat, waardoor de gokkende Chiel van den Biggelaar zomaar oog in oog kon komen met Heeswijk-goalie Ard Groenendijk. De jonge spits bleef rustig en lobte Rhode naar 1-0.

Rhode trok zich vervolgens massaal terug en het was duidelijk dat de rood-witten vandaag niet op het veld stonden om er een mooie wedstrijd van te maken. Ze lieten de bal aan Heeswijk en loerden op de counter. Heeswijk liet de bal rondgaan, maar was uitermate slordig en kon maar lastig iemand in de diepte vinden. Door het naïeve spel van Heeswijk kwam Rhode na ruim een half uur ook op 2-0. Een ingooi werd slecht verdedigd en het was wederom van den Biggelaar die zichzelf vrij draaide en vanaf een moeilijke hoek de score verdubbelde. Heeswijk liep continu in het mes van Rhode in en leek bij vlagen onmachtig. Met nog een paar plaagstootjes van Rhode gingen beide ploegen na exact 45 minuten rusten.

Na een donderspeech van trainer Theo van Lieshout, kwam Heeswijk scherp uit de kleedkamer en ging opportunistischer spelen. Er werd druk vooruit gezet en er kwam meer beleving in het veld. Dit resulteerde vrij snel in de 2-1. Een van de vele corners kwam strak bij de 1e paal, waarna Sten van den Berg knap raak kopte.

Heeswijk probeerde met man en macht opzoek te gaan naar de 2-2, maar echte kansen bleven uit. Het was Rhode dat op 3-1 leek te komen, maar door buitenspel van de scorende Rogier Meijer, bleef het spannend.

Ondanks dat Heeswijk in de 2e helft met meer lef speelde en er alles aan probeerde te doen om het tij nog te keren, bleef het na 95 minuten spelen 2-1 en leed het een uiterst pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent Rhode. Met nog 1 wedstrijd te gaan lijkt Heeswijk nacompetitie te moeten gaan spelen tegen degradatie. Er moet een wonder gebeuren om de nacompetitie te ontlopen. Cliché maar waar………De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Op 21 mei speelt Heeswijk de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Sparta ’25 uit Beek en Donk, die nog 1 puntje nodig hebben voor het kampioenschap.