AvesteynZondag  mocht Avesteyn aantreden tegen Tongelre op deze regenachtige middag. Op papier een makkelijk wedstrijd maar Avesteyn moest wel gefocust beginnen.
Avesteyn begon de wedstrijd slordig maar kwam wel tot een aantal mogelijkheden, deze werden alleen niet benut. Het spel bleef slordig, veel ballen schoten door en van de voeten af.

Tongelre bleef loeren op de counter.

Tongelre kreeg ook nog een flinke mogelijkheid uit een vrije trap maar Glenn was scherp. Een aantal minuten later kreeg ook Avesteyn nog een grote mogelijkheid uit een vrije trap maar ook de keeper aan de andere kant bleek scherp. Beide teams gingen dan ook met een 0-0 stand aan de thee.

Na rust bleef het spel slordig en hierdoor kwam Tongelre wat beter in de wedstrijd. Tongelre kwam zelfs op een 1-0 voorsprong uit een corner in de 52ste minuut. Hierna moest Avesteyn snel de rug rechten om puntverlies te voorkomen. Avesteyn kwam snel terug en maakte in de 60ste minuut gelijk toen Tim de Mol een bal vanaf de 16 meter in het dak van het doel schoot. Een minuut of twee later kwam Avesteyn dan eindelijk op voorsprong, het was Rens van Vugt die de 1-2 binnenschoot direct uit een vrije trap. De tank bij Tongelre leek leeg en Avesteyn drukte door. In de 70ste minuut pakte Stan de Laat de bal af van de ver uitgekomen keeper en het was weer Rens van Vugt die de bal binnenschoot. In de 88ste minuut werd ook nog 1-4 toen Joost Goijaarts een voorzet van Joost van Vugt binnenliep, dit was ook de eindstand.

Dan ook nog even de aandacht voor het debuut van Jesse van Schayk, 16 jaar en spelend in de JO-19, gefeliciteerd met je debuut!

Volgende week treed Avesteyn thuis aan tegen Tivoli.