Voetbal

vvHeeswijkOp de dag dat bijna alle senioren-elftallen van Heeswijk thuis moesten voetballen stond als afsluiter de wedstrijd tussen het vaandelteam en het oude team van trainer Theo van Lieshout, rksv Rhode op het programma. De omstandigheden waren op deze gure dag allesbehalve optimaal. Dit was uiteindelijk ook terug te zien in het spelbeeld.

Beide ploegen konden geen vuist maken en na 90 minuten zou de enige terechte uitslag gezien het gebrek aan kansen voor zowel Heeswijk als Rhode een bloedeloos 0-0 zijn geweest. Echter het was  een foutje in de achterhoede van de thuisploeg dat ervoor zorgde dat Rhode uiteindelijk met 1-0 winst van het veld liep. 

Een simpele bal schoot onder de voet van een Heeswijkse verdediger door, dit zorgde ervoor dat spits van de Wetering in scoringspositie kwam. Hij probeerde met een lob de uit Sint Oedenrode afkomstige en ex-Rhode keeper Ard Groenendijk te verschalken maar die wist deze nog te keren. Helaas voor de thuisploeg viel de bal daarna recht voor de voeten van de tegenstander, waardoor ze alsnog op achterstand kwam. 

 Ondanks de opportunistische wissels wist Heeswijk ook in de slotfase geen grote kansen te creëren. 

 Dit zal de komende week beter moeten als ze op bezoek gaan bij de kersverse koploper Sparta '25.