vvHeeswijkNa ondertussen al jaren geen Helvoirt – Heeswijk, stond het affiche vandaag weer eens op het programma. De ploegen doen al sinds hun komst in de 2e klasse weinig voor elkaar onder en ook vandaag bleek wederom dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Op een zwaar en nat veld, werd er om 14.30 afgetrapt.

Het werd al snel duidelijk dat het veld zwaar was en moeilijk bespeelbaar. Waar er in de beginfase nog over de grond werd gevoetbald, kwam de lange bal naarmate de wedstrijd vorderde, steeds vaker door de lucht.

Zowel Heeswijk als Helvoirt werden meerdere malen gevaarlijk in de 1e helft. Helvoirt kreeg een opgelegde kans nadat de bal terug werd gelegd vanaf de achterlijn. Sebastiaan de Schouwer kon ternauwernood redding brengen met zijn voet op de ingeschoten bal van Van der Bruggen. Ook een strakke voorzet vanaf diezelfde flank miste alle inkomende benen van de Helvoirt aanvallers. Het was toch Heeswijk dat de beste kansen kreeg. Wouter van Dijke was weer een aantal keer dichtbij na twee uitvallen over rechts. Hij vond  de keeper op zijn weg vanuit moeilijke hoeken.
Heeswijk kwam in die fase terecht op 0-1. Een corner van Stef Adank werd matig verwerkt en kwam zomaar voor de voeten van de vroeg ingevallen Jules Heerkens. Hij twijfelde geen moment en schoot in de korte hoek raak.

Kort hierna werd Max Sluiter diep gestuurd en was sneller dan de uitgekomen Helvoirt goalie. Hij leek de 0-2 aan te tekenen, maar het vlagsignaal van de grensrechter werd gehonoreerd, waardoor de minimale voorsprong bleef staan.

In de tweede helft veel spektakel doordat het veld nog drassiger was geworden. De lange bal was het recept van beide ploegen en van daaruit duels om de tweede ballen. Het middenveld van Heeswijk met: Stef Adank, Jules Heerkens en Ries van Alebeek weerde zich kranig tegen het fysieke Helvoirt. Veel tweede ballen werden gewonnen en Heeswijk liet zien dat het karakter kan tonen.

Toch viel in de 70e minuut de gelijkmaker. Een naar het oog ongevaarlijke voorzet, werd verkeerd ingeschat door de Heeswijkse defensie en dan is daar altijd de scherpe Rico de Laat. Hij dook achter de laatste linie, bleef kalm en schoot onberispelijk hard binnen naar 1-1.

Na een wat lastigere fase voor Heeswijk, kwamen de blauw-witten toch weer terug in de wedstrijd. Een vrije trap op zo’n 20-meter werd eerst hard in de muur geschoten door Wouter van Dijke. De teruggekomen bal nam hij nogmaals op de pantoffel en ging via de keeper en paal naast.

In deze fase kon het beide kanten op. Er werd niet meer gevoetbald, maar er was nog wel geloof bij beide ploegen dat het doelpunt kon vallen. In de 92e minuut werd Stan van der Kuijl diep gestuurd. De razendsnelle buitenspeler was eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander en werd neergehaald. Iedereen dacht aan een penalty, maar de scheidsrechter stond - naar eigen zeggen - niet goed opgesteld, waardoor hij simpelweg geen strafschop kon geven. Vrij kort hierna werd er afgefloten.

Een knap punt in en tegen Helvoirt, al zat er vandaag wederom meer in voor de mannen van trainer Theo van Lieshout. De komende weken een pittig schema voor Heeswijk, maar met de mentaliteit van de afgelopen weken is er voldoende perspectief om goede resultaten te behalen. Volgende week zal dit moeten gebeuren thuis tegen DAW uit Schaijk.