Avesteijn 17 oktNa de hectische wedstrijd van vorige week in Eindhoven stond er vandaag een thuiswedstrijd tegen VV Boskant op het programma. De wedstrijd begon afwachtend aan beide kanten, waar Avesteyn het balbezit kreeg van de gasten. Na een scherpe vrije trap van Rens van Vugt speelde Dries Heerkens zichzelf knap vrij en dwong de keeper tot een goede redding.

Vervolgens was het weer Dries Heerkens die de bal voor het intikken had na goed terugkoppen, helaas werd de bal op de lijn (of net over) gepakt door de keeper. Dit leverde een 0-0 ruststand op in Dinther.

Avesteyn startte de tweede helft met veel druk op de defensie van Boskant, om zo de openingstreffer te forceren. Die viel uiteindelijk ook in de 51ste minuut. Het was Tjeu Adank die na een corner de bal voor zijn voeten kreeg en vervolgens overtuigend de bal in de bovenhoek schoot. Na de openingstreffer kwamen de gasten meer aan de bal en werden vaker de spitsen gezocht. Avesteyn bleef loeren op de kansen in de omschakeling.

In de 84ste kregen de gasten de kans op de gelijkmaker. Na goed terugleggen van de spits was het Rens van de Wijdeven die bal richting de bovenhoek schoot, maar met een katachtige reflex voorkwam Glenn Buermans de gelijkmaker. Uiteindelijk trok Avesteyn verdiend de drie punten over de streep en won het weer met een minimaal verschil.

Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd naar nummer drie, RKGSV, op het programma voor de mannen uit Dinther. Benieuwd of Avesteyn de foutloze reeks door kan zetten!