vvHeeswijkMet een heerlijk najaarszonnetje stond vandaag Heeswijk - Prinses Irene op het programma. Waar Heeswijk van de "hatelijke" 0 kwam door een overwinning op Venhorst een week eerder, zocht Prinses Irene nog naar de eerste punten. Een altijd beladen wedstrijd - wanneer kijkende naar de geschiedenis - ook een wedstrijd met vaak veel spektakel.

Klokslag half 3 floot scheidsrechter Lars Meijer voor het eerst.

Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd met goede druk vooruit en scherpte in de duels. Na 6 minuten was het al raak. Jules Heerkens onderschepte een pass van achteruit, speelde de ingelopen Max Sluiter aan, die vervolgens onberispelijk hard binnenkant paal de 1-0 aantekende.

Het eerste wapenfeit van Prinses Irene kwam na ruim een kwartier spelen en betekende ook meteen de gelijkmaker. Sebastiaan de Schouwer bracht eerst nog knap redding op een vrije trap, maar de daaropvolgende corner werd niet goed verdedigd en kon vrij binnengekopt worden bij de tweede paal door linksback Jerin van de Rakt.

Na de 1-1 nam Prinses Irene het initiatief over van Heeswijk. Met name door goede combinaties en via de snelle flankspelers van der Rijt en Guus Reijnders. Toch was het Heeswijk dat gevaarlijk werd in die fase. In de 30e minuut een goede aanval van de blauw-witten. Terry van Steenbergen zette Wouter van Dijke aan het werk, die slim zijn tegenstander omspeelde. De voorzet werd bij de 1e paal verlengd door Jules Heerkens, maar goalie Mathijs Pluk redde knap. In de rebound schoot Ries van Alebeek via een volley een metertje naast.

In het vervolg geen bijzonderheden, waar de wedstrijd volledig in evenwicht richting de rust ging.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft. Heeswijk werd het eerst gevaarlijk. In de 55e minuut. Nam Max Sluiter een afgeslagen bal vol op de pantoffel, maar de bal vloog rakelings langs de verre paal.

Na een uur spelen was het toch Prinses Irene dat uit het niets op voorsprong kwam. Sebastiaan de Schouwer kreeg Coen van Beljouw niet gevonden met een te korte crossbal. De Heeswijkse defensie werd hierdoor verrast, waarna de bal zomaar bij Aron van der Rijt in de voeten kwam. Hij gaf de ingelopen Tim van der Heijden een niet te missen kans, 1-2.

Heeswijk was het daarna kwijt. In de eerstvolgende aanval – nog geen 2 minuten na de 1-2 - moest Danny Aarts aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Meijer wees (terecht) resoluut naar de stip. Tot overmaat van ramp moest Aarts ook nog met rood vertrekken. Aron van der Rijt bleef vervolgens cool en schoof raak naar 1-3.

De druk van Prinses Irene werd in deze fase opgevoerd en wederom Aron van der Rijt kwam gevaarlijk door op rechts. Hij omspeelde Heeswijk goalie de Schouwer, maar Dewin Cleerdin wist op de lijn nog ternauwernood redding te brengen.

Prinses Irene geloofde het vervolgens wel en liet het Heeswijkse tiental aan de bal. Tevergeefs werd de lange bal gehanteerd, want de oranje achterhoede stond goed en gaf geen krimp. Ook niet toen Sten van den Berg – de beste aan Heeswijk zijde – de spitspositie opzocht in de laatste 10 minuten. Zonder blessuretijd floot de goed leidende Meijer na 90 minuten voor het laatst.

Een zure nederlaag voor Heeswijk, waar de wedstrijd in enkele minuten werd afgegeven. Volgende week is er weer de mogelijkheid om te revancheren, dan staat de uitwedstrijd tegen Real Lunet op het programma.