vvHeeswijkDoor het koude en vooral natte herfstweer werd de wedstrijd vandaag op het kunstgrasveld gespeeld. Venhorst begon de wedstrijd met een vliegende start door in de eerste aanval meteen raak te schieten. Via de rechtsback werd een van de spitsen de hoek in gestuurd, deze gaf de bal meteen voor.

Sebastiaan de Schouwer kwam uit maar wist in de kluts de bal niet vast te houden waardoor de bal bij de tweede paal voor de voeten van een aanvaller van Venhorst viel. Koud kunstje zonder keeper in de goal, 0-1.

Heeswijk werd kort daarna meteen gevaarlijk op dezelfde manier, rechtsback Danny Aarts gaf de bal de hoek in, Max Sluiter gaf voor en bij de eerste paal leek spits Jules Heerkens de bal vrij in te kunnen schieten. Helaas voor de Heeswijkse spits stond de goalie van Venhorst op de goede plek en wist de bal te pareren. De rest van de 1e helft was de thuisploeg redelijk onrustig en onzorgvuldig aan de bal waardoor ze niet in hun spel kwamen, dit was voor de 11 uit Venhorst ideaal, aangezien ze met de voorsprong op zak gokten op een aantal momenten.

De tweede helft kwamen de elf  van trainer Van Lieshout goed de kleedkamer uit. Heeswijk had wat meer rust, had veel balbezit en was voornamelijk op de helft van Venhorst te vinden. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker en uiteindelijk de overwinning. Eerst wist Jules Heerkens het net te vinden nadat hij een voorzet vanaf rechts met zijn rug naar de goal controleerde en uit de draai met links de keeper wist te verrassen.  Later was het Terry van Steenbergen die met een goede pass dwars door het midden Max Sluiter wist weg te sturen, deze nam de bal goed mee en bleef koel toen hij een op een met de keeper kwam te staan. De eindstand stond op het bord, echter het scheelde  erg weinig of invaller Stan van der Kuil had ook als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier gestaan. Na een erg knappe actie vanuit de linkerzijlijn passeerde hij twee verdedigers van Venhorst, kwam naar binnen en schoot de bal richting de verre hoek. Helaas miste het schot net wat precisie waardoor deze net voor de goal langs scheerde. Dit had de thuisploeg misschien wat meer rust kunnen brengen want de laatste tien minuten werd er niet echt meer gevoetbald, ging Venhorst wat opportunistischer spelen en moest het Heeswijkse elftal nog aan de bak om de punten binnen te slepen. Dit lukte zonder echt in de problemen te komen, waardoor het uiteindelijk met een verdiende overwinning het veld afstapte. Een mooi resultaat en een goede basis om volgende week weer aan te treden tegen Prinses Irene.