AvesteynHeesw Zaterdag 22 augustus was het dan zover. Na lange tijd was het weer tijd voor een ouderwetse derby; Avesteyn-Heeswijk. Het beloofde een gezellige avond te worden op het sportpark van RKSV Avesteyn. Alles was goed geregeld omtrent corona perikelen en daardoor kon de wedstrijd ook plaats vinden. Beide teams traden aan in een nagenoeg volledig fitte selectie.

Av HeeswDe supporters waren vooraf eensgezind; Heeswijk gaat wel eventjes winnen. Niets bleek minder waar.

Om 18:00 u. gaf de goed leidende Chris-Stan van Daal het beginsignaal. Avesteyn nam direct het heft in handen en liet zien waar het toe in staat was. In de openingsfase waren er al meteen een aantal opgelegde kansen voor de Dintherse formatie. Avesteyn was feller, gretiger en voetballend sterker dan tweedeklasser Heeswijk in het eerste bedrijf. Dit leidde uiteindelijk dan ook tot een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft was het Rens van Vugt die zorgde voor een terechte voorsprong voor de gastheren. Dries Heerkens zorgde met een goede loopactie en een strakke voorzet ervoor dat Rens de bal tegen de touwen kon schieten. Hierna ging Heeswijk de opstelling wat aanpassen want ze zagen dat het niet lekker liep. Dit mocht niet echt baten want Avesteyn bleef de bovenliggende partij in de eerste 45 minuten.

In de rust werden er een aantal wissels toegepast en bij Heeswijk meteen wat omzettingen gedaan. Na rust was het Heeswijk dat eindelijk liet zien dat het toch wel wilde winnen in Dinther. De eerste echte kansen voor Heeswijk kwamen dan ook pas in de 2e helft en dit zorgde wel voor het nodige gevaar. Maar mede door goed keeperswerk bleef Avesteyn terecht overeind. Heeswijk bleef drukken in het tweede bedrijf totdat Arne Dielissen met een fijne pass Rens van Vugt wist te vinden in de 75e minuut op rand 16. Rens controleerde de bal perfect en rondde het dan ook koelbloedig af. Hiermee tekende hij voor zijn tweede goal van de wedstrijd. 2-0. De koppies gingen hangen aan de kant van Heeswijk en ze waren rijp voor de slacht. Helaas was dat voor korte duur want Avesteyn hielp Heeswijk al snel weer in het zadel. In de 80e minuut werd het 2-1 door één onoplettendheid in de Dintherse defensie. Hierdoor werd het nog 10 minuten billenknijpen met nog wat kansjes voor Heeswijk maar de grootste kans was toch voor Avesteyn. Deze werd helaas niet verzilverd waardoor de eindstand was bepaald; 2-1.

Al met al een terechte overwinning voor Avesteyn. Het heeft laten zien veel kwaliteit in huis te hebben en dit geeft een morele boost voor het aankomende seizoen. Wellicht volgend jaar weer een nieuwe editie van de HaDee derby (hopelijk in de competitie dit keer).