AvesteynOp de eerste decemberdag van het jaar mocht het eerste team van Avesteyn proberen de goede reeks voort te zetten. Dit bleek een moeizame opgave te zijn. Thuis tegen Elshout werd slechts een 2-2 gelijkspel uit de strijd gesleept.

Avesteyn schoot binnen vier minuten op de paal, maar kon de eerste helft verder weinig potten breken. De mannen uit Elshout waren alleen gevaarlijk uit de corners met de lengte die zij in te brengen hadden. Hier viel dan ook de eerste goal uit. Een speler van Elshout stond op de achterlijn waardoor keeper Glenn Buermans niet goed bij de bal kon komen. De scheids wees naar de middenstip en Avesteyn moest aan de bak. Even daarna pakt een speler van Avesteyn twee snelle gele kaarten. De eerste leek een penalty te zijn voor Avesteyn, maar de scheids besloot voor een schwalbe geel te geven. De tweede was een lichte duw die ertoe leidde dat Avesteyn met 10 man verder moest.

De tweede helft stond er een heel ander Avesteyn op het veld. De fitte Teun van den Boom mocht na de rust opdraven en bracht een hoop pit in het Dintherse team. De gehele tweede helft speelde Avesteyn op de helft van Elshout en kwam in de 81ste minuut gelijk na een overduidelijke penalty. Martijn Swartjes schoot bekeken binnen. Avesteyn bleef aanzetten en bleef kansen krijgen, maar aan de andere kant viel de 1-2. Een schot van buiten de zestien ging met een curve buiten bereik van de keeper. Maar Avesteyn bleef strijdlustig en zette nogmaals aan. In de 90ste minuut was het Joost van Vugt die knap binnenschoot. Met een glijdende beweging passeerde hij de keeper in de lange hoek. De laatste minuten bleef Avesteyn de betere partij, maar de stand bleef 2-2.

Helaas dus puntverlies voor de mannen uit Dinther, maar volgende week zullen zij weer voor de volle 3 punten gaan. Hopelijk wordt het felle spel van de tweede helft meegenomen!