AvesteynHet voor vandaag nog ongeslagen Avesteyn met nul tegendoelpunten mocht het thuis opnemen tegen koploper Nulandia. De topper in de 4e klasse F. Het werd dan ook een wedstrijd met veel strijd en met matig voetbal. Het drassige veld droeg hier ook niet bepaald aan bij. Het was een wedstrijd die bepaald werd op details.

Nulandia had een licht veldoverwicht, en benutte wél een van de geringe kansen.

De eerste helft begon Avesteyn goed en was het de eerste 5 minuten de bovenliggende partij. Nulandia werd hierdoor blijkbaar wakker geschud. De bezoekers begonnen te voetballen en Avesteyn had moeite met het systeem van Nulandia. Rens van Vugt moest al vroeg noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Bram Voets was zijn vervanger en hierdoor ging Avesteyn anders spelen. Dit zorgde voor meer grip op het Nulandse vaandelteam. Het spel was slordig aan de kant van de gastheren, maar tot echte kansen heeft het niet geleid. Hierdoor bleef de brilstand op het scorebord staan na 45 minuten.

De tweede helft was het Avesteyn dat weer scherper uit de startblokken schoot. In de periode dat Avesteyn wat meer het spel ging bepalen was het Nulandia dat toesloeg. Uit een omschakeling zorgde een perfecte voorzet ervoor dat de vrijstaande Tom van de Ven de bal tegen de touwen kon koppen, 0-1. Een bittere pil voor de Dintherse formatie die hiermee de eerste tegengoal van het seizoen incasseerde. Avesteyn moest wat gaan forceren en bracht Nick van der Heijden in voor extra stootkracht voorin. Avesteyn drong steeds meer aan maar Nulandia werd nog een paar keer gevaarlijk via wat kopkansjes uit de omschakeling. Avesteyn wist maar geen kansen te creëren tegen de solide Nulandse formatie. Tot de laatste paar minuten, een lange bal zorgde ervoor dat Dries Heerkens 1 op 1 met die keeper kwam. Helaas kwam de keeper als winnaar uit de strijd en klonk het laatste fluitsignaal.

Een zure nederlaag voor Avesteyn dat hiermee de kansen voor de 1e periodetitel aanzienlijk heeft verminderd. Volgende week staat Essche Boys thuis op het programma waar Avesteyn zich moet revancheren om in de race te blijven.