Avesteyn Boskant 13102019 01Avesteyn wint belangrijke wedstrijd met 1-0 van Boskant. Vandaag stond in Dinther een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen die tot nu de alledrie de wedstrijden gewonnen hadden.

Een belangrijke graadmeter voor de mannen van trainer Hugo van de Sande. In de openingsfase kreeg de thuisploeg direct een goede mogelijkheid toen Joost van Vugt de bal net niet goed kon raken na een strakke voorzet van Anco van Zutphen. Vervolgens kreeg Dries Heerkens een kans na een goede loopactie, maar hij schoot de bal over de goal. De gasten kozen ervoor om terug te zakken en de bal aan de verdedigers van Avesteyn te laten, maar bij een verkeerde pass van de thuisploeg zochten ze direct de diepte. Naarmate de eerste helft vorderde werd Avesteyn steeds slordiger en dit leverde dan ook enkele kleine kansjes op voor de gasten.

Na rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Avesteyn ging steeds meer opzoek naar de openingstreffer, maar moest achterin waakzaam blijven voor de counter van de gasten. De openingstreffer leek er te komen na een goede goal van Joost van Vugt, maar hij stond in buitenspelpositie. Aan de andere kant volgde een goede redding van Glenn Buermans na een hard schot. De wedstrijd ging langzaam richting het einde toen Joost van Vugt werd neergehaald op de rand van het 16-metergebied. Stan Bosch ging achter de toegekende vrije trap staan. Hij schoot de bal prachtig achter de doelman en via de onderkant van de lat stuiterde de bal achter de lijn: 1-0! Voor de zekerheid schoot de attente Dries Heerkens de bal nog tegen de touwen. In de resterende tien minuten probeerden de gasten met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. De kansen kwamen er juist voor Avesteyn om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de bal ging er niet meer in. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en Avesteyn kan weer drie punten bijschrijven na een moeizame overwinning op het taaie Boskant.

Volgende week wacht een uitwedstrijd bij OSC’45 in Den Bosch. Deze wedstrijd zal beginnen om 14:00u!