AvesteynIn de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam promovendus VOW op bezoek. De ploeg uit Zijtaart was een jaar afwezig uit de vierde klasse door de degradatie het seizoen ervoor, maar werd kampioen en overtuigde in de eerste competitiewedstrijd door Esche Boys met 5-1 te verslaan. Avesteyn was dus gewaarschuwd.

Het spel was slordig, mede door het weer. Er werd aan beide kanten veel getackeld en passing was slordig, waardoor het spel vaak aankwam op strijd. Avesteyn had licht de overhand in de eerste helft, zonder echte kansen te creƫren. Toch kwam het halverwege de eerste helft op voorsprong, een mooie individuele actie van Rens van Vugt brak de wedstrijd open. Hij passeerde twee man, hield het overzicht en vond spits Nick Van Der Heijden, die de bal mooi binnen kon glijden.

Na rust begon VOW meer aan te zetten en werd gevaarlijk door vrije trappen en schoten die door het natte veld toch verraderlijk waren voor keeper Glen Buermans. Avesteyn kwam niet meer echt aan mooi voetbal toe, maar hield het achterin goed dicht.
De voorsprong werd knap over de streep getrokken en dus heeft Avesteyn na 2 wedstrijden 6 punten. De gewenste start, nu hard aan de bak om ook het voetbal te verbeteren. Dat mag Avesteyn volgende week laten zien tegen WEC.