Voetbal

RvH TrainersCursus LageResolutieVrijwel alle sportverenigingen kennen het probleem, goedwillende vrijwilligers die leiding of training geven aan jeugdspelers, maar kennis of ervaring missen in het uitvoeren van die verantwoorde rol.

Bij beide voetbalverenigingen v.v. Heeswijk en RKSV Avesteyn is dat niet anders. Beide verenigingen zijn blij met deze grote groep vrijwilligers, maar zien ook in dat hulp van buitenaf in het opleiden van deze enthousiaste groep gewenst is.

Daarom is er in samenwerking met jeugdvoetbalopleiding.nl (JVO) een jeugdtrainer-opleiding gestart. In drie avonden tijd is er onder de bezielende begeleiding van Marc de Horn van JVO aandacht besteed aan de organisatie van trainingen en de coaching van jeugdspelers. De deelnemers leerde hoe je ervoor kan zorgen dat een training Loopt en Lukt, dat de spelers er van Leren en dat de training Leeft.

De opkomst was groots en de beleving en het enthousiasme nog groter. Ruim dertig deelnemers, waaronder een grote groep junioren, namen deel en kregen uiteindelijk op de laatste avond een prachtig certificaat als afsluiting. Wij hopen dat ze allemaal met veel enthousiasme de opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen.

Als afsluiting begeleide Marc een zeer interessante discussie over hoe de jeugdopleidingen en organisatie van beide verenigingen nu is, wat daaraan beter zou kunnen en hoe dat dan gerealiseerd kon worden. Er blijken tussen v.v. Heeswijk en RKSV Avesteyn veel overeenkomsten te zijn en opvallend waren de vele opmerkingen over de wens om meer samen te werken of samen teams te vormen.

Al met al drie leuke en leerzame avonden, waar wij jeugdvoetbaopleiding.nl en in het bijzonder Marc voor willen bedanken!

Tekst :Willem-Jan van Asseldonk

Foto: Ronald van Hastenberg