1Na de broodnodige zege tegen Sportclub Irene vertrok Heeswijk op deze winderige zondag met hersteld vertrouwen naar het sterke Helvoirt. Ondanks een aardige eerste helft moest Heeswijk in de tweede helft zijn meerdere erkennen in de nummer 2 van de 2e Klasse H: 2-1.
Heeswijk moest het deze zondag nog zonder basisspelers Arjen Haast, Dirk Verdonk en Tom Sleddens stellen. Het drietal ontbreekt door blessures voor uiteenlopende tijd. Het begin van de wedstrijd, door de vele regenval afgewerkt op het kunstgrasveld van Helvoirt, was goed van de kant van Heeswijk. De eerste kans was voor Coen van Beljouw, die na een crosspass van Stef Adank naar binnen kwam en de bal van 20 meter op doel pegelde. Keeper Remco Kivit tikte de bal ternauwernood over de lat. Na een klein half uur spelen was het wel raak. Met een fraaie kapbeweging stuurde Adank zijn tegenstander het bos in. Zijn schot werd gekraakt maar de afvallende bal was voor Max Sluiter. De in de basis teruggekeerde buitenspeler twijfelde geen moment en kegelde de bal strak in de kruising. De grootste kans voor de thuisploeg voor rust was voor Mart v.d. Sande, maar zijn zwabberende schot werd prachtig gered door Niek van Zutphen.
Na rust drong de thuisploeg de blauwwitten verder achteruit. In eerste instantie bleef de defensie met sluitpost van Zutphen overeind tegen de Helvoirtse aanvallen, die met name via de linkerflank kwamen. Halverwege de 2e helft kwam de thuisploeg toch langszij en de wijze waarop was zuur voor Heeswijk. Het schot van spits Van Hattum werd van richting veranderd en verdween via de handen van Van Zutphen in het doel. Een kwartier later kantelde de wedstrijd verder in Helvoirts voordeel nadat de kleine Rico de Laat tussen twee verdedigers opdook en de bal kon binnenkoppen.
Een slotoffensief met Heerkens en Van den Akker als spitsen bracht niet de gewenste 2-2. Van Beljouw was nog dichtbij, maar zag zijn vrije trap aan de verkeerde kant van de paal in het net belanden. Het fluitsignaal van de prima leidende Mike Theelen klonk niet veel later.
Zoals vaker in wedstrijden tussen Heeswijk en Helvoirt was er deze middag meer sportieve strijd dan goed voetbal, wat ditmaal helaas niet in Heeswijks voordeel eindigde. Volgende week mogen de mannen van hoofdsponsor Gebr. Dijkhoff & Zn. B.V. thuis aan de bak tegen de trotse koploper SSS ’18.