vvHeeswijkNa twee zeperds in eigen huis, stond vandaag wéér een thuiswedstrijd op het programma voor Heeswijk. Dit maal namen de blauw-witten het op tegen hekkensluiter Sportclub Irene uit Tegelen.
Door het druilerige weer van de afgelopen week werd er uitgeweken naar het spiksplinternieuwe kunstgras en kon er dus gewoon gevoetbald worden. Om klokslag 14.30 werd er afgetrapt, onder leiding van scheidsrechter Bert Verstappen.
Heeswijk, geplaagd door blessures en een aantal zieken, waaronder ook hoofdtrainer Stef Sijbers, begon goed aan de wedstrijd. Zichtbaar getergd door de twee thuis nederlagen van de afgelopen weken, nam Heeswijk het heft in handen. In de eerste 20 minuten leverde dit dan ook al drie goede kansen op.
Coen van Beljouw vond met zijn schot de paal, waar het schot van Danny Aarts gekraakt werd en Tom Sleddens zag zijn schot met links katachtig gepakt worden door keeper Jimmy Kessels. Sportclub Irene deelde op haar beurt enkel een paar speldenprikjes uit. In de 28e minuut kwam Heeswijk terecht op 1-0. De in vorm verkerende Coen van Beljouw zocht zijn directe tegenstander op, kapte naar binnen en draaide de bal fraai binnen. Waar er geen uitgespeelde kansen kwamen voor Irene, kwamen de bezoekers toch nog bijna op 1-1. Een vrije trap werd door iedereen gemist en belande op de knie van aanvoerder Tom Sleddens.
Heeswijk goalie van Zutphen reageerde echter scherp en voorkwam het doelpunt. Net voor rust leek Heeswijk nog op 2-0 te komen, maar de ingeschoven Joep van Grinsven pegelde de pal op de dwarsligger. In de tweede helft duidelijk minder goed voetbal. De wind bleef parten spelen en Heeswijk had het in de eerste fase dan ook lastig.
Sportclub Irene nam meer risico in hun spel en drukte Heeswijk terug op eigen helft. Toch was het Heeswijk dat op 2-0 kwam. Een goede aanval van achteruit kwam bij Danny Aarts terecht op rechts. Gelegenheidsspits Stef Adank kwam naar de eerste paal en schoof de puntgave voorzet van Aarts achter Kessels. In het restant van de wedstrijd kwam het aan op veel hoge ballen en strijd. De laatste linie van Heeswijk gaf echter geen krimp, waar ook Tjeu van Alebeek zijn rentree maakte in de basis elf. Hij vulde de linksback positie in en deed dit als vanouds sterk.
Zo’n 10 minuten voor het einde had de goed spelende Stef Adank de 3-0 op zijn schoen. Waar hij keeper Kessels wel omspeelde was er uiteindelijk nog de uitgestoken voet van verdediger Vermeulen, die het zekere doelpunt voorkwam.
5 minuten voor het einde kwam Irene nog op 2-1 door een miscommunicatie in de Heeswijkse verdediging. Ries van Alebeek zag zijn terugspeelbal achter van Zutphen het net in gaan, die uit zijn goal was gekomen. Dit doelpunt bracht Heeswijk verder niet aan het wankelen en na 93 minuten voetbal floot de uitstekende leidende Verstappen voor het laatst. Een mooie overwinning voor Heeswijk, waardoor de positie in de middenmoot een stuk steviger is. Volgende week staat er de uitwedstrijd op het programma tegen het altijd sterke Helvoirt. We hopen dat er weer veel Heeswijk getrouwen de wedstrijd komen aanschouwen.