Voetbal

AvesteynAvesteyn heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door uit bij WEC de 3 punten te pakken. Voor de aftrap werd met een kritisch oog het veld beoordeeld, na beraad werd het goedgekeurd, dus kon om 14:00 het duel starten.
 
Avesteyn, nagenoeg op volle oorlogssterkte wist dat het met WEC een zware tegenstander zou krijgen. Vorig jaar werd er uit verloren en thuis doelpuntloos gelijkgespeeld, dus de koploper was gewaarschuwd.
 
Beide teams begonnen afwachtend, en het eerste kwartier werden geen grote kansen gecrëerd. Na een half uur werd de score geopend door de Dintherse gasten. Een mooi steekpass van Rick Vissers, zette Rens van Vugt vrij voor de keeper, Rens omspeelde de doelman en kon zo de bal in leeg doel schieten.
0-1
Daarna pakte Avesteyn duidelijk het initiatief en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Twee keer dacht Avesteyn de score te verdubbelen, Dries Heerkens was twee keer de doelpuntenmaker, maar beide goals werden afgekeurd wegens vermeend buitenspel. WEC bracht enkel gevaar met dode spelmomenten, maar in geen gevallen werd de Dintherse keeper echt op de proef gesteld.
 
Na rust heeft Avesteyn gedomineerd, het was feller in de duels, Tweede ballen werden gewonnen, en daarnaast werd er bij vlagen goed gevoetbald, ondanks dat het veld het niet makkelijk maakte. De verlossende 2-0 werd gemaakt door Joost van Vugt, een mooie volley trof doel. Daarna kwam Avesteyn nog een aantal keren gevaarlijk voor doel maar kon het de score niet verder uitbreiden.
 
Door de overwinning is Avesteyn winterkampioen in de 4e klasse en kan het zich gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft. Met 26 punten uit 10 duels kan Avesteyn met een goed gevoel de winterstop in.