Voetbal

Stef AdankNa een goede start van de competitie voor Heeswijk, met een driepunter tegen Berghem Sport, wachtte vandaag weer een promovendus namelijk, DAW uit Schaijk. De ploeg van trainer Rob van der Ven liet vorige week al zien over de nodige kwaliteit te beschikken. In Vinkel kwam DAW terug van een 3-1 achterstand en behaalde een knap punt bij hun debuut in de 2e klasse.
Op een goed bezocht en zonnig sportpark D’n Heuvel, trapten DAW en Heeswijk af voor de 2e wedstrijd van het seizoen in de tweede klasse H.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, waarin Heeswijk een licht veldoverwicht had. Met name via de rechterflank werd Heeswijk dreigend. Coen van Zutven en Rutger van der Burgt vonden elkaar prima en kwamen een aantal keer gevaarlijk door, maar de laatste pass kwam net niet aan of werd verwerkt door de Schaijkse verdediging. DAW kon nog geen vuist maken en gokte op een aantal voorzetten op de kopsterke Corik Megens.

Naarmate de 1e helft vorderde werd Heeswijk sterker en in die fase viel ook de terechte 0-1. Een afgeslagen bal werd op het middenveld gewonnen door aanvoerder Tom Sleddens en die zette op zijn beurt Stef Adank aan het werk. De middenvelder liet weer eens zien over een goede traptechniek te beschikken en schoot vanaf zeker 20 meter de bal buiten bereik van keeper van Aalst. Na de 0-1 kwam ook DAW een aantal keer dreigend voor Heeswijk keeper Niek van Zutphen, maar verder dan een paar afstandschoten kwam het niet. In de laatste minuut van de 1e helft kreeg Heeswijk dé kans op de 0-2. Stef Adank draaide een vrije trap strak bij de tweede paal, waar Gerke van de Akker al glijdend de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Tweede helft
Na de thee kwam DAW een stuk scherper en frisser uit de kleedkamer dan Heeswijk. DAW voerde direct de druk op en Heeswijk wist zich daar geen raad mee. In de 51e minuut viel dan ook de 1-1. Via een lange bal bleef de bal via de kluts in de 5 meter en belande de bal, via verschillende benen en de paal, voor de voeten van middenvelder Vos, die onberispelijk hard binnenschoot. Tot overmaat van ramp moest Heeswijk trainer Sijbers na de gelijkmaker drie keer wisselen in 10 minuten tijd, door blessures van respectievelijk Van den Akker, Sleddens en Van Beljouw.

Heeswijk kreeg geen vat meer op DAW en was zelf ook slordig in de passing. Nadat de Schaijkse aanvallers al een aantal keer gevaarlijk voor Heeswijk goalie Niek van Zutphen verschenen, viel in de 72e minuut dan ook de terechte 2-1. Een voorzet van de rechterkant werd verkeerd getimed door van Zutven, waarna linksbuiten van Merwijk dit buitenkansje verzilverde door de bal in de verre hoek te schuiven.
De gifbeker moest vervolgens helemaal leeg voor Heeswijk. Scheidsrechter van der Ven bestrafte een aantal overtredingen van Heeswijk met geel, terwijl dit andersom in identieke situaties werd afgedaan met een waarschuwing. 5 minuten voor tijd liet Heeswijk linksachter Dirk Verdonk zich verbaal gaan tegen scheidsrechter van der Ven, waarna hij de rode kaart zag.
DAW kwam niet meer in de problemen en won terecht na 93 minuten voetbal. Werk aan de winkel voor Heeswijk, want volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Emplina op het programma. Het speciale randje aan deze wedstrijd is het weerzien met trainer Marc van de Ven, die 5 jaar trainer was bij de blauw-witten.