Heeswijk ErpHeeswijk en Erp hadden allebei het doel om weg te komen van de onderste plaatsen voorafgaand aan het treffen op sportpark De Balledonk. Het was de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok, door beide helften sterk te starten met doelpunten van Wouter van Dijke en Dylan Davies.
Voor rust waren de bezoekers nog terug gekomen tot 1-1 via Justin Damen, halverwege de 2e helft maakte Van Dijke aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 op het bord te schieten.

De mannen van de Gebr. Dijkhoff starten furieus aan het duel op een prima bespeelbare grasmat. Na 2 minuten legde Stef Adank de bal achter de Erpse verdediging en Max Sluiter mocht uithalen op het doel van Jelle Voets. De jonge goalie wist het prima schot nog te keren, maar in de rebound was Van Dijke er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Heeswijk hield de overhand en Adank was met een indraaiende voorzet op de lat nog dichtbij de 2-0. Halverwege de 1e helft namen de bezoekers het initiatief langzaam over en na 35 minuten spelen leverde dit ook de gelijkmaker op. Na balverlies op het middenveld speelde Erp direct diep op Toon Barten, die de bal panklaar legde voor Damen die met een bekeken lobje scoorde.

Na de pauze was het opnieuw Heeswijk dat sterk startte. Na een prima aanval kwam de bal via Wesley Dekkers en Stef Adank bij Danny Aarts, die met een schitterend hakje Davies een vrije schietkans bood. Met links vond de welshman de verre kruising en promoveerde hiermee een prachtige aanval tot doelpunt. Het duurde vervolgens nog twintig minuten voordat trainer Cornelissen ingreep en wat extra aanvallende stootkracht aan zijn team toevoegde om opnieuw een gelijkmaker af te dwingen.

Direct na de wissels viel het doelpunt echter aan de andere kant, toen Sluiter Van Dijke alleen op Voets afstuurde. De goalgetter omspeelde de Erpse doelman en schoof met links de 3-1 in het net. De gasten probeerden het vervolgens wel, maar Niek van Zutphen en zijn verdediging voor hem vormden een sterk blok en lieten weinig meer toe. Aan de andere kant schoot Aarts nog op de paal, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Door deze belangrijke zege neemt de ploeg van trainer Marc vd Ven weer wat afstand van de onderste plaatsen en mengt het zich zelfs in de strijd om de 3e periode. Met eenzelfde portie strijd en werklust in de komende wedstrijden kan het seizoen op deze manier misschien toch nog een mooi einde krijgen.