vvHeeswijkTerwijl op de achtergrond de klanken van Paaspop te horen waren maakten Heeswijk en de bezoekers uit Vinkel er weer een aantrekkelijk schouwspel van voor het toch talrijk opgekomen publiek. In het eerste half uur van de wedstrijd was het betere van het spel voor EVVC, maar had Heeswijk de beste kansen.

Arjen Haast verraste doelman Frank vd Boogaard bijna met een poging vanaf de middenlijn en Wouter van Dijke zag zijn inzet na een rush over rechts voorlangs het doel gaan. Acht minuten voor de pauze kwamen de Vinkelnaren toch op 0-1, toen Gerwin vd Boom profiteerde van matig verdedigen en ontsnapte over links. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd vervolgens door Rob van Dijk via de onderkant van de lat binnen geschoten.
Na de thee werd het meer en meer een derby waarin strijd de boventoon voerde. EVVC bleef in de omschakeling gevaarlijk en had de wedstrijd kunnen beslissen toen captain Vd Boom een pass van Camiel van Doorn onderschepte en Van Dijk opnieuw een niet te missen kans gaf. Niek van Zutphen wist echter met de punt van zijn teen redding te brengen, zodat de beslissing uit bleef. Niet veel later had de Heeswijk-goalie geluk toen een bekeken kopbal van diezelfde Van Dijk via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman stuiterde. Tien minuten voor tijd had trainer Marc vd Ven al zijn aanvallende wissels verbruikt en restte niets anders dan aanvoerder Sten vd Berg mee naar het front te sturen. In eerste instantie werd een kopbal van de captain nog gekeerd, maar vlak voor het einde was een geplaatste schuiver via de binnenkant van de paal keeper Vd Boogaard te machtig. Met de eindstand van 1-1 mocht Heeswijk zich de morele winnaar noemen en daardoor smaakten de biertjes na afloop toch net iets lekkerder!