vvHeeswijk2Op sportpark De Voskuilen in Venhorst mocht Heeswijk tegen het gelijknamige team aantreden na enkele weken verplichte rust vanwege het aanhoudende winterweer. De blauw-witten hadden vanwege het overlijden van selectiespeler Joost van Beekveld een ontzettend zware week achter de rug, maar ze probeerden de draad weer op te pakken, zo goed en kwaad als dat kon.
Daarbij maakte het team van trainer van Marc vd Ven het zichzelf niet makkelijk, door tegen twee rode kaarten op te lopen en in balbezit onvoldoende te brengen. Het hielp daarbij ook niet dat scheidsrechter Vd Ven niet zijn beste wedstrijd floot. Aan beide kanten miste hij cruciale momenten en was hij niet consequent, maar ondanks dat had Heeswijk er meer van kunnen maken dan de 2-1 eindstand die nu op het scorebord stond. Wouter van Dijke was de doelpuntenmaker voor de bezoekers.

De openingsfase verliep rustig, waarbij Heeswijk het iets betere van het spel had. Venhorst was dreigend in de omschakeling, maar kansen beleven uit. Na 20 minuten spelen moest Heeswijk al met 10 spelers verder, toen Arjen Haast een rode kaart ontving voor een onschuldig lijkende schouderduw waarmee hij de bal afschermde voordat Thijs van Sleeuwen in de richting van Niek van Zutphen kon lopen. De Heeswijk-goalie had de bal al vast en wilde snel uitgooien, maar tot ieders verbazing floot de leidsman voor een overtreding en gaf Haast een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Tot overmaat van ramp krulde aanvoerder Tom vd Boogaard de vrije trap vanaf 17 meter met uiterste precisie over de muur in de korte hoek, waardoor de 1-0 een feit was. Aan het spelbeeld veranderde ondanks het numerieke verschil weinig, maar verder dan een schot van Pieter Verbruggen en een over geschoten vrije trap van Stef Adank kwam Heeswijk niet.

Na de pauze zetten de bezoekers meer druk en het veldoverwicht werd ook groter en groter. Heeswijk had wel geluk dat scheidsrechter Vd Ven niet zag dat een kopbal uit een corner door Dirk Verdonk met de bovenarm uit het doel werd gehouden, want anders was de 2e rode kaart al eerder gevallen waarschijnlijk. Nadat meerdere schietkansen voor Aarts en Van Dijke geen doel hadden getroffen, was het na ruim een uur spelen toch 1-1. Een onterecht toegekende corner werd door Adank voor het doel geslingerd en Van Dijke torende bij de 2e paal boven iedereen uit om de gelijkmaker binnen te knikken. De gasten zetten door en niet veel later pegelde invaller Bryan van Deursen snoeihard op de lat en werd een 100% overtreding op diezelfde Van Deursen niet bestraft met een penalty. Tien minuten voor tijd kende de scheidsrechter wel een strafschop toe aan de thuisclub, toen de bal na een corner bij het wegwerken van anderhalve meter afstand tegen de hand van Wesley Dekkers werd geschoten. Teun vd Putten maakte vanaf 11 meter geen fout, 2-1. Niet lang daarna werd Van Dijke nog een keer licht vastgehouden in de zestienmeter van Venhorst, maar er volgde geen fluitje. Toen de referee twee minuten later wel floot voor een overtreding op het middenveld werd het cynische applausje van Van Dijke bestraft met geel, waardoor ook hij kon vertrekken aangezien het zijn 2e kaart van de middag was. Danny Aarts kopte uit een corner nog bijna de verdiende 2-2 binnen, al had Venhorst de wedstrijd in de counter ook al kunnen beslissen als ze wat nauwkeuriger met hun kansen omgegaan waren.

Naast de nederlaag mist Marc vd Ven volgende week ook twee spelers vanwege een schorsing als het sterke BVV op bezoek komt in Heeswijk. Aan anderen om hun kans te pakken en voor een goed resultaat te zorgen, want het gat met de onderste ploegen blijft door deze nederlaag erg klein.