2016-04-10 Heeswijk_-_HelvoirtIn de topper tegen Helvoirt wist het team van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment zichzelf te belonen door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 zege. Waar het kwartje dit seizoen al meerdere malen niet de kant van Heeswijk op viel, dwong de ploeg van trainer Marc vd Ven het geluk nu wel af en hield het met deze driepunter de hoop op een mooi seizoenseinde nog levend. Meer fotos.

De thuisploeg begon goed en scherp aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor Heeswijk maar het beslissende schot tussen de palen bleef uit. Wouter van Dijke kreeg de grootste kans, maar zijn inzet smoorde voor keeper Remco Kivit. Na 20 minuten stond het ineens 0-1 toen linksback Luke vd Bruggen doorkwam en de bal bij de 2e paal op een presenteerblaadje gaf op Rico de Laat. Direct daarna had Van Dijke de 1-1 kunnen maken toen hij alleen op Kivit afging, maar in plaats van de bal langs de doelman te schuiven probeerde hij hem te passeren waardoor hij uiteindelijk in een te moeilijke hoek uitkwam om te scoren. Twee minuten later scoorde Helvoirt wel aan de andere kant toen een vrije trap met het hoofd verlengd werd door Nick vd Bruggen en Collin vd Bergh volledig vrijstaand de bal ineens vanaf zijn linkerpantoffel naar de lange hoek vuurde en daarmee Patrick Lunenburg kansloos liet. In plaats van te berusten in een aanstaande nederlaag rechtte Heeswijk de rug en knokte het zichzelf weer in de wedstrijd. Het hielp daarbij dat Van Dijke vlak voor rust de aansluitingtreffer binnenkopte uit een corner van Stef Adank. Een identieke situatie had voor de pauze ook nog de 2-2 op kunnen leveren, ware het niet dat Vd Bergh de bal nu op de doellijn tegenhield.

Meteen na de thee viel de gelijkmaker alsnog, toen sterkhouder Tom Sleddens een 2e bal oppikte en Danny Aarts aan het werk zette. De handige dribbelaar speelde zich vrij in de zestien en passeerde Kivit in de lange hoek, 2-2. Daarna belandde de wedstrijd in een status quo waarin Helvoirt de beste kansen kreeg. Zo haalde invaller Michel van Druenen een bal van de lijn en schoot De Laat van dichtbij over. Negen minuten voor tijd viel het kwartje zoals gezegd wel de kant op van het thuisteam. Van Dijke werd in de rug gesprongen op de rand van het strafschopgebied en specialist Arjen Haast zette zich achter de bal. Zijn inzet werd vervolgens in de muur door Roel Pullens dusdanig van richting veranderd dat Kivit kansloos was, 3-2. In de resterende minuten probeerden de gasten nog gelijk te maken, maar de grootste kans was voor Heeswijk toen Van Dijke een strafschop kreeg na neergehaald te zijn binnen de beruchte lijnen. Bryan van Deursen wist de negatieve trend echter niet te doorbreken en zag zijn inzet vanaf 11 meter gepareerd worden door Kivit. De stand bleef dus 3-2 totdat scheidsrechter Dragstra voor het laatst floot.

Met nog vier wedstrijden te gaan voert Heeswijk het rijtje achter het trio koplopers aan en houdt het dus nog hoop op een prijs. Het karakter wat vandaag getoond is geeft nog voldoende vertrouwen in een mooi einde van dit seizoen.