Jeugd VVHeeswijkNa de zege tegen Erp kon Heeswijk deze week op bezoek bij EVVC goede zaken doen in zowel de stand als in de 2e periode. Alle goede bedoelingen ten spijt, het team van trainer Marc vd Ven legde wel een hele matige partij voetbal op de hobbelige mat in Vinkel. Het fanatiek aangemoedigde thuisteam won verdiend en pakte daarmee de 2e periode, 3-1.

Na 7 minuten kon de Vinkelse V-side al juichen, toen een scherp indraaiende voorzet van Gerwin vd Boom door Rob van Dijk met de punt van zijn schoen net voor de uitkomende Patrick Lunenburg binnengetikt kon worden. Vervolgens liet de thuisploeg de bal aan de gasten uit Heeswijk, maar doordat de passing meestal onzorgvuldig was bleven kansen uit. Na ruim 20 minuten verscheen EVVC voor de tweede keer voor het doel en opnieuw was het raak. Op het middenveld werd de bal veroverd en de diepe bal op Pim vd Doelen kon net niet onderschept worden door Michel van Druenen, waardoor de Vinkelse spits de bal vrij voor Lunenburg in de lange hoek kon schuiven. Daarna kwamen de blauw-witten iets beter in de wedstrijd, maar de gastheren lieten dit ook toe. Net voor het half uur verdiende Jordy van Houtum een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en Arjen Haast nestelde zich achter de bal. Met veel gevoel krulde hij het speeltuig over de muur en liet Coen van Lith kansloos. Als er één moment in deze wedstrijd was dat Heeswijk het gevoel kreeg dat er toch nog iets te halen viel was het nu, maar drie minuten voor rust kreeg het vertrouwen weer een flinke knauw toen Nicky vd Heijden volledig vrijstaand de 3-1 binnen kon koppen uit een corner.

Na rust ging het van kwaad tot erger bij de bezoekers. EVVC liet Heeswijk niet opbouwen, maar toch kwam de ploeg van Vd Ven veelvuldig in balbezit op het middenveld. Het vervolg was echter meestal niet goed waardoor er ook geen kansen op de aansluitingstreffer gecreëerd konden worden. Ook de vele blessurebehandelingen zorgden ervoor dat er geen tempo in de wedstrijd kwam en dat EVVC makkelijk overeind kon blijven. Achter het doel van keeper Lunenburg werd het vervolgens steeds gezelliger toen bleek dat de groen-witten met de aanstaande zege ook de periode zouden pakken en na ruim 90 minuten kon het feest dan ook losbarsten op de V-side. Knappe prestatie van EVVC, dat nu verzekerd is van de nacompetitie.

Heeswijk moet de rug weer rechten en vol overtuiging de komende wedstrijden aangaan om toch nog iets van dit seizoen te maken. Hier heeft het nog alle mogelijkheden voor, maar dan zal er vooral aan de bal beter gepresteerd moeten worden komende weken.

Foto’s: Wout Cuijpers haalde als één van de weinigen een voldoende tegen EVVC (Hans Heesakkers)