Korfbal

Petra GeelhoedtKorfbalvereniging Altior heeft afgelopen week de nieuwe trainer/coach voor het eerste team bekend gemaakt. Petra Steenhuis-Geelhoedt zal samen met huidige trainers Kacper Nowack (senioren 2) en Pieter van den Brink (A1) het trainerstrio van de selectie vormen.

Petra is leerkracht in het basisonderwijs en heeft in deze functie meerdere keren in Heeswijk-Dinther voor de klas gestaan. Oorspronkelijk komt ze uit Terneuzen, maar vertrok op haar 17e voor haar studie (sportopleiding CIOS) naar Arnhem. Bij korfbalvereniging Oost-Arnhem speelde ze in de top van het gemengde korfbal. Ook kwam ze uit voor het Nederlands korfbalteam. Naast spelen coachte ze bij verschillende (top)verenigingen, maar ze kwam pas met dameskorfbal (of vrouwenkorfbal zoals ze het zelf noemt) in aanraking toen ze naar Grave verhuisde. Zo heeft ze onder andere bij Spes aan het roer gestaan.

Petra ziet veel potentie in onze vereniging en de spelersgroep. Ze is gedreven, heeft er veel zin in om samen met de selectie mooie seizoenen neer te zetten. “Ik vind het samenspel, het goed kunnen combineren, een absolute voorwaarde om succes te behalen. Speelsters moeten oog voor elkaar hebben. Als we samen hard werken en plezier maken, dan kunnen we iets moois bereiken.” 

Wij wensen Petra veel succes.