Sport

221027 KK Jeu de Boules 6Zomertijd voorbij. Dat betekent dat de Jeu de boulers van KBO-Dinther de winterstop zijn ingegaan. Ze kunnen terug kijken op een mooi seizoen.

Na twee jaren corona was het weer een normaal jaar. Maar een paar donderdagen vielen uit door het te warme weer of regen. Er kon 26 keer gespeeld worden op de banen van gilde Sint Barbara. Daarin werden door 23 leden bijna 400 potjes gebould en circa 8000 punten gemaakt.

Voor het eerst was er ook een echte winnaar. Aan het einde van het seizoen werd door de zes beste spelers een hele competitie afgewerkt. Mari van den Brand werd de glorieuze winnaar. Hij won vier van de vijf wedstrijden. Piet van Helvoort werd tweede en Henri Buermans derde. Mari kreeg uit handen van kartrekker Bart van de Wetering de wisselbeker.

Klik hier voor foto's.

Het seizoen werd feestelijk afgesloten in gildehuis De Guld. Mede dankzij de gildebroeders werd het wederom een leuk seizoen. Bedankt gilde Sint Barbara voor alle goede zorgen, fijn dat onze senioren weer te gast mochten zijn. Hopelijk mogen we in de zomer van 2023 weer gebruik maken van jullie accommodatie. Mogelijk wordt dan de donderdagmiddag ingeruild voor de dinsdagmiddag.

Tekst en foto's: Kees Kuijpers