kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Vrijdag 13 oktober 1944

In de nacht veel tankgeschut in de richting Schijndel. 's Morgens even naar huis geweest, waar vader, broer en zuster ook waren.

Weer vlug naar de schuilkelder terug. Vandaag van Johan Juinen nog niets met zekerheid gehoord. Men zegt dat hij dood is. Later hoor ik echter dat hij nog leeft. Op den middag vielen er nog enkele granaten in de richting Eikenhoek. Een granaat kwam terecht op de weg tegenover het huis van vrouw Potters en Cooimans.

Echter geen persoonlijke ongelukken en zo goed als geen schade. In de n.m. vielen er nog enkele granaten vrij dicht in de buurt van het fabriek. Waar weet ik nog niet. 's Middags puree in de schuilkelder gegeten. Er wordt heel druk geschoten in de richting Schijndel.

Maar alles tezamen duurt het toch lang voor de Duitsers uit het Wijbosch en Schijndel verdreven zijn. De geruchten gaan dat het huis van Henricus Hommeles in de Laverdonk in brand geschoten is. Ik weet het nog niet zeker. Kwart voor zes in den n.m. vallen er nog enkele granaten zonder schade aan te richten. Daar ik nog vrij zwaar verkouden ben heb ik den dag veel al in de schuilkelder door gebracht.