Redactioneel

munt ertensoep_met_panchettaDe munt-doperwtensoep met krokante pancetta maak je op de volgende wijze:

Ingrediƫnten

* 675 gram doperwten (uit de diepvries)

* 1 grote witte ui of 2 kleinere

* 1250 ml kippenbouillon

* 2 flinke teen knoflook

* blaadjes van 8 takjes munt

* 9 plakjes pancetta

Bereiding

1. Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een scheut olijfolie en fruit de uienringen. Hak de munt fijn, evenals de knoflook.Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper en zout. Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee.

2. Verwarm de bouillon. Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

3. Laat de erwten ongeveer tien minuutjes koken totdat ze mooi gaar zijn. Bak ondertussen in een droge pan de pancetta krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet en zet apart.

4. Pureer met een staafmixer tot een soep en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout en munt. Verkruimel de pancetta boven de kommen soep en serveer met de overgebleven munt en een paar druppel van het bakvet.