Redactioneel

231128 rva ruimte1728 november was de volgende bijeenkomst gepland bij “De Toren” om de toekomstvisie voor de Nobisweg, Hommelsedijk en Koffiestraat aan de geïnteresseerden voor te leggen. De inloop was gepland van 16.30 uur tot 20.30 uur en vanaf het begin was er een flinke opkomst van personen, die graag wilden weten wat dit bestemmingsplan voor hen in petto zou hebben.
Er waren de nodige personen van verschillende bureaus aanwezig om de toegestroomde belangstellenden met alles te helpen, om uit te leggen wat de toekomstvisie is en waar men overal rekening mee moet houden in het vervolgtraject. Er werd gekeken naar wat voor huizen er zouden kunnen worden gebouwd, hoe dat men er een wegennet zou kunnen aanleggen, maar ondertussen ook de ruimte en vrijheid van het visieplan niet uit het oog te verliezen.
 
Klik hier voor foto's.
 
De meeste aandacht ging nu uit naar de locatie waar nu nog de volkstuinen zijn, waar men als eerste zou beginnen met ontwikkelen en bouwen en kijken naar sociale (huur)woningen in combinatie met seniorenwoningen en natuurlijk werd de natuur niet uitgevlakt.
 
Er zouden plassen komen in de wijk, zodat men niet enkel rekening hield met de waterstand in de wijk, maar ook keek naar dieren/vissen waar dan hun eigen omgeving zou kunnen worden gecreëerd.
 
Onder het genot van een kopje koffie/thee werden vele ideeën en plannen uit de doeken gedaan en werd er ook goed geluisterd naar de belangstellenden en omwonenden, om obstakels niet uit de weg te gaan.
In december wil men gaan starten met het ontwerp bestemmingsplanprocedure (inzage 6 weken), zodat in 2024 een definitief ontwerp- en inrichtingsplan kan worden gepresenteerd.
In april 2024 wil de gemeenteraad een mobiliteitsvisie plannen voor dit project.
 
Tekst en foto's: Rien van Aarle