Redactioneel

230917 rva pleinfeest49 Met activiteiten voor jong en oud, muzikale optredens, sportclinics, lekker eten en genoeg te drinken waren er voldoende redenen om naar het Pleinfeest te komen.

Het Gilde ‘opende’ de middag, waarna er voldoende muziek ten gehore werd gebracht.

In het begin leek het weer een beetje somber, maar later kwam de zon alsnog door.
Op het plein was voldoende te doen voor de kinderen. Dat maakte dat de ouders rond konden kijken bij de verschillende kramen.

Bij de kramen kon ieder zich laten informeren over lokale activiteiten. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met energie. Over het zorgen voor diegenen die het nodig hebben op het gebied van mantelzorg en thuiszorg. Of zorg voor jongeren met een beperking en voor degenen die tussen wal en schip vallen.
Daarnaast waren Jong Nederland, de Plus, de Bibliotheek en de brandweer aanwezig en kon men zich laten informeren over activiteiten met betrekking tot natuureducatie in Heeswijk-Dinther en liet de HaDeejer.nl zich zien.

Klik hier voor foto's.

Veel personen maakten dankbaar gebruik van de koffie/thee of fruithapje dat werd aangeboden door de Plus. En heel veel (school)kinderen maakten dankbaar gebruik van het soft-ijsje dat werd aangeboden door Halte 5.
Bij Halte 5, Naast en De Bar kon de inwendige mens verder tevreden worden gesteld met een natje en een droogje.

Oftewel, het weer werkte mee, de muziek was goed en iedereen was goed gemutst. Het was een echt feest op het plein, mede mogelijk gemaakt door ons (verenigingen) allemaal.

 

 

Tekst: Anja van Aarle
Foto's en video: Rien van Aarle