Redactioneel

221225 rva route11Tijdens de advent kan men aftellen naar kerst. In huizen en kerken wordt dat symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of een adventskrans met vier kaarsen. Elke week mag er een kaarsje meer worden aangestoken, totdat uiteindelijk alle 4 de kaarsen aan zijn. We kennen ook de adventskalender, waarop elke dag een vakje mag worden opengemaakt om zo af te tellen naar kerst.

In Heeswijk-Dinther is het enthousiaste idee opgepakt om 24 vensters te versieren. Het is al weer de tweede keer dat een leuke wandel- / fietsroute is gemaakt en kan men dagelijks uitkijken naar een nieuw venster wat extra mooi is versiert. 

Klik hier voor foto's.

Met de regen van afgelopen week, is het wandelen wellicht een beetje in het water gevallen. Maar er waren nog steeds momenten om even ’s avonds een blokje te gaan wandelen en zo de kerstsfeer te proeven.

Misschien heeft u de route al gewandeld of gefietst. Voor anderen zijn bijgevoegde foto’s misschien een voorproefje om alsnog de komende dagen te zoeken naar de versierde ramen. Ook na kerst blijven de ramen nog even versiert.

Kerst zit vol met tradities. Wie weet, wordt dit een mooie nieuwe traditie.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle