Redactioneel

221214 rva bieb14Vandaag werd er in de Bibliotheek het maandelijkse peuteruurtje in de morgen georganiseerd.
Er was een gezellige drukke opkomst van hummels en tijgerende peuters en begeleidende ouders.
Een twintigtal kleine baasjes zongen samen met de medewerksters van de Bieb een aantal liedjes en door de aanwezige wurmen werden kleine muziekinstrumenten ter hand genomen.

Gezamenlijk werd er voorgelezen uit Dikkie Dik met een kerstboomverhaal en bijbehorende plaatjes en na afloop werd er een mooie kale (kerst)boom opgetuigd met slingers en kerstballen. Natuurlijk mochten na het optuigen van de boom een aantal kerstliedjes niet ontbreken.

Toen was het tijd voor knutselen. Verschillende mooie kerststukjes werden ingekleurd, uitgeknipt en volgeplakt voor de ouders die thuis waren gebleven. Gezellig in een kringetje hadden de moeders en een aantal oma’s samen met de dreumes goed hun best gedaan, om een schitterend kerstboompje vol te “kliederen”.

Klik hier voor foto's.

In de middag was er een bijeenkomst voor de wat oudere kleuters en werd er ook voor hen een verhaaltje voorgelezen. Na het voorlezen werden deze kinderen aan het werk gezet, om voor het thuisfront een mooi knutselwerkje in elkaar te flansen.
Natuurlijk mocht een drankje en koekje niet ontbreken voor deze kinderschare.
Gezellig zat men gezamenlijk (met broertje of zusje) aan tafel hun mooie creaties te maken.
Ook hier werd de schaar ter hand genomen, om datgene wat was ingekleurd en beplakt uit te kunnen knippen voor het beste resultaat.

Al met al een geslaagde bijeenkomst waarin hopelijk vaker een terugkerend thema wordt georganiseerd door de medewerksters van de Bibliotheek Heeswijk-Dinther.

 Tekst en foto's: Rien van Aarle