Redactioneel

221210 EM Nachtwacht JPG 3Voor sommige mensen is een bezoek aan een museum niet mogelijk. Het Rijksmuseum brengt daarom de Nachtwacht naar hen toe! Niet de echte natuurlijk, maar wel een levensechte reproductie. De Bernhezer kunstkring diende een aanvraag in en is uitverkozen om deze replica van de Nachtwacht te laten zien aan iedereen die maar wil. Na een rondtocht door Bernheze voor een locatie, heeft de Bernhezer kunstkring gekozen voor de Abdij van Berne. Een locatie die letterlijk de ruimte heeft, het werk is immers 4,5 meter hoog en 5 meter breed. Maar de Abdij geeft ook ruim de ruimte om een bezoekje te brengen. De Abdijkerk is n.l. zeven dagen in de week van 7:00 tot 19:00 uur geopend.
Beleef de Nachtwacht! Bekijk hem rustig in een stoel op afstand, of ga er met je neus boven op staan op zoek naar details en geheimen. Een mooie en unieke ervaring dankzij de Bernhezer kunstkring en Nachtwacht on tour. Het werk is nog te zien tot 20 december.

Klik hier voor foto's.

Zie ook onderstaande link
https://dtvnieuws.nl/televisie/gemist/dtv-nieuws-oss-bernheze/b708ded3-fa2a-4f1b-a6de-7b1a6d08b406/bernheze-krijgt-bezoek-van-een-iconisch-kunstwerk

Tekst en foto's: Esther Mollema