Redactioneel

221210 rva kerststal12Het Sint-Willebrordusgilde uit Heeswijk heeft op zaterdag 10 december 2022 de kerststal weer opgebouwd op het Plein 1969.
Al vele jaren plaatst het gilde de kerststal op het plein in samenwerking met de Stichting Actief Burgerschap HD.

 

Vorig jaar is vanwege de slechte staat van de oude een nieuwe kerststal ontworpen door ons gildelid Piet Laros. De opzet was dat het kindje Jezus en Maria en Josef met de herders en de koningen van alle kanten te zien waren.
Daarom een nieuwe open kerststal zodat kinderen en ouders er ook zo naar binnen kunnen stappen om het kindje te begroeten.
We hebben nu een geheel demontabele kerststal waarbij het makkelijk te plaatsen is met stalen bout verbindingen. Een mooi waterdicht dak met daarop een laag wilgentenen. Een mooi geheel met de ster op het dak en de lampjes rond de kerststal aangekleed met kerstbomen en houtsnippers op de vloer.
Een prachtig geheel met vier schaapjes tussen de houtsnippers maakt het voor kinderen vriendelijk en uitnodigend om binnen te stappen. De kerststal blijft tot in de week na nieuwjaar staan samen met de kunstijsbaan. Weer een mooi initiatief van verenigingen en de Stichting Actief Burgerschap en al die vrijwilligers die belangeloos dit gerealiseerd hebben.

Klik hier voor foto's.

Op zaterdag 24 december zal het Sint-Willebrordusgilde met Gildeheer Joost Jansen om 16.00 uur het kindje in de kribbe gaan leggen.
Verhalen verteller Casper Hoenderdos komt voor de kinderen en hun ouders een mooi kerstverhaal vertellen.
Dus alle ouders met kinderen zijn zaterdag 24 december om 16.00 uur van harte welkom op het Plein 1969. Geef uw kinderen al op jonge leeftijd het kerstverhaal mee.
Met dank het Sint-Willebrordusgilde Heeswijk.

Tekst: Jan Schakenraad

Foto's: Rien van Aarle 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen