Redactioneel

220702 PK concert fanfare met nieuwe dirigent 13 VIERKANT 13Dit zomeravondconcert stond in het teken van de nieuwe dirigent John Brouwer (1971). Gelukkig kon dit jaar na twee jaar Corona-crisis weer worden opgetreden.

John Brouwer

Al in zijn jonge jaren leek hij voorbestemd voor de muziek al zag zijn muziekleraar op de basisschool bij hem niet de aanleg.

Na muzieklessen, het spelen bij een muziekvereniging, een studie op trompet en het geven van lessen kwam hij er achter dat het dirigeren hem het meeste lag. Zo kwam hij na een studie HAFA directie terecht bij het muziekkorps, en werd hij bij meerdere korpsen dirigent. Hij verhuisde van de Randstad naar Nieuwaal in de Bommelerwaard en kwam zo uiteindelijk ook bij onze fanfare terecht.

Klik hier voor foto's.

Concert

Wim van Zutphen opende de avond met zijn slagwerkgroep, waarbij eerst de jeugd optrad. Pim Lucius, die onlangs Nederlands kampioen is geworden, kreeg daarbij de gelegenheid om een solo weg te geven op de marimba. Ongelofelijk hoe hij met vier stokjes zo’n mooie muziek ten gehore kan brengen. Hierna speelde de fanfare onder leiding van de nieuwe dirigent de volgende stukken:

St. Florian Choral van Thomas Doss,

Concerto d’amore van Jacob de Haan, A Musical Fantasy van Ennio Salvare,

A Tribute to Amy Winehouse arr. Peter Kleine Schaars en Mamma Mia eveneens van Peter Kleine Schaars.

Het was deze avond wel duidelijk dat de fanfare – na even een tijdelijke dirigent gehad te hebben – voor een goede opvolger gekozen had.

 

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen