Redactioneel

meesterstuk 2Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Overal om mij heen hoor ik het zoemen: ‘Gezocht vrijwilligers’. Luister naar een willekeurig gesprek binnen een vereniging of organisatie en je hoort het: ‘Bij jullie ook al?’. ‘Ja, wij zoeken ook nieuwe vrijwilligers’.

Maar, hoe kom je aan vrijwilligers? Men zet een advertentie, men gaat babbelen in de kennissenkring, men gaat folders uitdelen en soms worden ouders ‘verplicht’ om te helpen binnen de vereniging van hun kind. En met een beetje mazzel, lukt het om mensen voor langere tijd te betrekken.

Ook www.hadeejer.nl  zoekt vrijwilligers. De website die met regelmaat het wel en wee van HaDee publiceert kan dit alleen blijven doen als er genoeg ondersteuning is. Dus, als je deze website je aanspreekt en je wilt helpen? Voel je welkom!

Een aantal van de huidige vrijwilligers gaat stoppen, maar dat mag niet ten koste van de website gebeuren. We zoeken redactieleden, journalisten, fotografen, schrijvers, technische mensen, creatieve bedenkers et cetera.

Er is ruimte om kennis te delen, maar ook om te leren. De te spenderen tijd is in overleg zelf te plannen. Bij twijfel is het ook mogelijk om kennis te maken met de huidige vrijwilligers en over hun schouders mee te kijken. Heb je interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informeer en beleef.

Of, zoals Loesje op de posters zegt: ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan.’

Onbetaalbaar

Plaats reactie


Wil jij helpen?