Redactioneel

220410 pg Jubilarisconcert 25Vanwege corona was het de muziekvereniging Servaes niet gelukt om de afgelopen twee jaar de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Op zondag 10 april 2022 is dat in een volle muziekfabriek aan de Abdijstraat alsnog gebeurd. Na het openingswoord werden  eerst twee stukken gespeeld door de slagwerkgroep.

Vervolgens werd de eerste groep van 8 jubilarissen naar voren geroepen. De voorzitter had een persoonlijke speech voor eenieder waarna hen het 25-jarig insigne werd opgespeld. Na de slotsessie van de slagwerkgroep was het de beurt aan de jubilarissen die al 40 jaar muziek maken. Twee speeches voor zijn mede-jubilarissen en één voor zichzelf; waarna de vraag van Marko Konings om applaus voor zichzelf werd beloond met een lach en het verdiende applaus van het publiek. 

Klik hier voor foto's.

Nu was het de beurt aan het harmonie-orkest. Na twee mooi gespeelde muziekstukken was het woord weer aan Marko Konings voor de twee jubilarissen die al vijftig jaar muziek maken. In de volgende sessie vormde een mooie lange medley een brug naar de laatste jubilaris. Ben Cornelisse werd gehuldigd voor zijn 70 jaar als muzikant. In de speech werd gememoreerd dat Ben niet alleen nog altijd actief muzikant is in het harmonie-orkest, maar dat hij zich ook nog altijd inzet voor andere verenigingsactiviteiten. Na een lang en welverdiend applaus speelde het harmonie-orkest de slotnoten van dit jubilarisconcert.

Hulde aan de jubilarissen!

Tekst en foto's: Peter Geubbels

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen