Redactioneel

 220319 cvdhtoneel 16Na twee keer uitstel stond theatergroep De Oudere Garde op 19 en 20 maart dan eindelijk weer op de planken. Met de nieuwe voorstelling “Een verhuizing en andere ongemakken” speelde de groep uit Heeswijk-Dinther twee keer in Cultureel Centrum St. Servaes. Helaas moesten we op het laatste moment zelfs nog twee keer afgelasten in verband met Corona.

,,Toen we te horen kregen dat we definitief mochten gaan spelen was dat een heel mooi moment. Zeker omdat we sinds 2020 niet meer op de planken hebben gestaan’’, jubelt regisseur Ger Sanders enthousiast. ,,We hadden er heel veel zin in en waren er helemaal klaar voor. Eindelijk, eindelijk was het zover.

Klik hier voor foto's.

Medium
De comedy-voorstelling gaat over een echtpaar dat een leegstaand herenhuis koopt. Wanneer de overbuurvrouw ze vertelt dat de vorige bewoner zijn vrouw er vermoordde, gebeurden er vreemde dingen in het huis. De twee schakelden een medium in om de zaak tot de bodem uit te zoeken.

Zelfdiscipline
De groep, bestaande uit 10 spelers waarvan de jongste 72 en de oudste 85 is, begon in september al met repeteren. Tot de Lock down kwam. Een tijdje geleden pakten ze de draad weer op. ,,En de tekst is al die tijd bij de spelers blijven hangen. Dat is echt heel knap, als je naar de leeftijd van de groep kijkt’’, vertelt Sanders, die de groep wel meegaf om een of twee keer per week thuis te blijven oefenen. ,,Met de zelfdiscipline zit het wel goed. De spelers hebben veel voor elkaar over en het is een hechte groep. Dat blijkt wel.’’

,,Het mooie is dat álles door de spelersgroep en toneelmeesters zelf is gedaan. Van het decor maken tot de kleding aan toe. Dat maakt het nog leuker om te zien’’, aldus de regisseur. En ook de souffleuse en grimeuse mogen niet worden vergeten.

Doordat de KBO-leden die normaal op vrijdagmiddag zouden komen nu werden verdeeld over de zaterdagmiddag en de zondagmiddag, hadden we twee maal een erg volle zaal. En dat is waar de spelersgroep het toch echt voor doet.

Ondanks de perikelen van corona was het al met al toch een eclatant succes.

Tekst: Gerrit van den Berg, PR Oudere Garde
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen