Redactioneel

220307 PK TraverseSlinger 19Op 7 maart 2022 is Langenhuizen hoveniers gestart met het slotstuk van fase 2 van de Traverse. Dit betreft het deel tussen Baron van den Bogaerdelaan en Abdijstraat, ook wel de Slinger genoemd. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 6 weken in beslag, zodat half april het werk klaar zal zijn.

 

We moeten er dus even genoegen nemen dat de toegang tot Heeswijk vanaf de N 279 zes weken volledig is afgesloten door middel van let wel: een groene container voor de brug over de Aa. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er nog langs via het fietspad.
Men kan dus ook niet vanaf Heeswijk naar de N 279.
Daarom is het ook noodzakelijk om een hek op de Mgr. v. Oorschotstraat bij café de Zwaan en een hek op de Abdijstraat bij cafétaria Asperia te plaatsen. De Traverse zelf is wel open. Alleen is die met stoplichten beveiligd, omdat er maar op één baan gereden kan worden.
Als gevolg hiervan wordt al het autoverkeer naar de N 279 via de Hulsakker omgeleid over Heeswijk-Dinther-Zuid.

Klik hier voor foto's.

Na de zomer komt het gedeelte tussen Raadhuisplaza tot aan de Torenstraat aan bod.
De voorbereidingen zijn al in volle gang. De contractdocumenten en tekeningen worden uitgewerkt zodat de aannemer na de zomer 2022 van start kan. De uitvoeringstijd van fase 3 zal lopen tot medio maart 2023. De gemeente en de aannemer gaan voor aanvang van de werkzaamheden maatwerk afspraken maken met bedrijven en winkeliers over o.a. bereikbaarheid (zie website gemeente Bernheze).

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen