Redactioneel

220228 rva carnaval40vkDe zon stond strak aan de lucht en dat zorgde er voor dat veel mensen niet alleen binnen, maar ook buiten een carnavalsfeestje wilden vieren.
Net als vorig jaar was iedereen uitgenodigd om de tuin te versieren. Dit, als alternatief voor de carnavalsoptocht.

Na inschrijving kwam onder andere de prins met zijn gevolg voorbij gereden en vond een jurering plaats. Het thema van dit jaar was: De tuin dubbel op zunne kop.

De tocht van de prins begon in Loosbroek, waarna ze uiteindelijk in Heeswijk-Dinther uitkwamen.
Ruim 30 adressen stonden op de lijst en er werd gekeken naar de manier waarop de voortuin was versierd.

Carnavalsvereniging De Plekkers had de combinatie gemaakt van een puzzeltocht met een escaperoom en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. In Loosbroek werd liefdevol gewezen naar de buren onder de noemer: Help mijn buurman is klusser. Waarbij de voortuin van de buren vol lag met bouwmateriaal.

Op de Laverdonk was een gezellig feestje gemaakt met behulp van de ‘silent disco’ koptelefoon. Gezellig stond iedereen met een koptelefoon op de oren te dansen en te zingen, zonder dat de buren geluidsoverlast hadden. Iedereen was welkom en vooral: ‘kom doe gezellig mee’.

De Kornuiten hadden allemaal hun roze met paarse versieringen gezellig in de tuin gezet en gingen zelf ‘dweilen’.
Ook in de Heilarensestraat, Abdijstraat en de Abt Neefsstraat wist men buiten een goed feestje te organiseren. Met vuurkorven, een partytent, wat kratjes bier en wijn werd ook deze carnavalszondag fijn.

Klik hier voor foto's.

Aan het einde van de middag werd op Plein 1969 de winnaar bekend gemaakt en kon het feest tot in de late uurtjes doorgaan.

Tekst: Anja van Aarle
Foto’s: Rien van Aarle

 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen