Redactioneel

20210925 PK Burendag Hopveld 09Paul van Zoggel vertelde dat een zestal buurtbewoners van het Hopveld en Gersteveld anderhalf jaar geleden samen met de Teerlingstraat op de Nationale Burendag een barbeque wilden organiseren. Vanwege de Corona-crisis is dat toen niet doorgegaan. Maar, zo zei Paul, als je graag saamhorigheid en gezelligheid wil creëeren is dat ook dit jaar nog niet mogelijk.

Vandaar dat op 2 september besloten is het een andere vorm te geven.

In samenwerking met de gemeente is toen besloten om de wijk op te knappen. Door de buurtgenoten is in samenwerking met de gemeente een ontwerp gemaakt en er is overeenstemming bereikt dat de buurt dit plantsoen zal onderhouden. Op zaterdag 18 september hebben meerdere buurtgenoten het beoogde plantsoen gerooid, waarna de gemeente Bernheze het op vrijdag de 24e heeft laten voorzien van zeven kuub compost. Er is een deel van de benodigde planten ter beschikking gesteld en een ander deel door de buurt aangekocht met geld van het Oranjefonds.

Klik hier voor foto's.

Op de Nationale Burendag op 25 september, welke iedere vierde zaterdag van september wordt gehouden, was er een springkussen voor de kinderen, met een mooi zitje, zandbakspullen en een popcornmachine! Om 13.00 uur werd er met een 40-tal buurtgenoten gestart met de activiteiten. Dit ging vrij vlot, men ging zwerfafval opruimen, speeltoestellen schoon maken, doelpalen en slagbomen schuren en schilderen en een deel van het plantsoen is met hulp van de gemeente Bernheze en het Oranjefonds heringericht. Voor de kinderen in de wijk was er een “kleurplaatwedstrijd” met een bijbehorend cadeautje.

Rond half zes zijn ze gestopt en was het werk grotendeels klaar. Uiteraard werden de vrijwilligers goed verzorgd met een natje en een droogje. De komende week wordt nog een extra laag schilderwerk aangebracht en krijgen de plantjes extra water.

Hun doelstelling is toch bereikt: Opgeruimde wijk, Saamhorigheid en Gezelligheid!

Tekst: Peter Kriele
Foto’s: Peter Kriele en Paul van Zoggel
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen