Redactioneel

210904 mvh De tuin van22Omdat er vanwege Corona al voor het tweede jaar niet gebouwd kon worden met carnavalsvereniging 'Jong en Oud te samen' aan een carnavalswagen, bedacht William van Zutphen er zelf maar een in zijn voortuin aan de Heilarensestraat 57. Zeven heuvels en dalen die in elkaar overlopen moeten een carnavalswagen voorstellen. Nou carnaval is het zeker met een bonte verzameling aan planten en bloemen in alle kleuren.

Liefde voor tuinieren
William: ’’Opa reed vroeger met zijn karretje achter zijn fiets vol gereedschap naar de mensen om hun tuin te onderhouden en ik mocht mee als kleine jongen. Ik heb daar heel veel van geleerd.
Dat karretje staat nu bij ons in de tuin. Onze oudste dochter heeft het karretje geschuurd en geschilderd en helemaal in de oude staat terug gebracht, een heel karwei maar nu staat het hier in volle glorie met bloemen en planten in de tuin."
Ze wonen hier samen al 32 jaar in het ouderlijk huis van Conny en hebben er door de jaren heen al veel veranderd..
Ze houden geen van beiden van t.v kijken, zitten 's avonds altijd onder de veranda bij de open haard van hun tuin te genieten of er in te werken. En als we wandelen kijken we ook altijd hoe andere mensen tuinieren en halen daar inspiratie vandaan.

Klik hier voor foto's.

In de tuin staan een aantal palen bij elkaar met planten er voor, een ideetje dat we ergens aan zee zagen.
Over de druiven is William minder tevreden, "die komen magnesium te kort, dat kun je zien aan het blad. Er hangen trouwens wel een paar trossen druiven aan, die zullen toch wel lekker smaken als ze rijp zijn. Ook zijn er weinig egels dit jaar en die houden nou juist van slakken, leert hij ons.
Overal staan potjes met stekjes zoals aardbeien, akelei, stokrozen, lavendel, klaar om te planten voor volgend jaar.
En wij vonden het leuk om rond te kijken.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Marjon van Herpen

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen