Redactioneel

20210831 PK herinrichting traverse 2e fase 08Op maandag 30 augustus is gestart met fase 2 van de Herinrichting van de Traverse in Heeswijk. Het bevat in eerste instantie de Gouverneursweg-Hoofdstraat tot de Mgr.v.Oorschotstraat, waarbij begonnen wordt met de kruising bij de Veldstraat. Daar worden nu alle betonklinkers uit gehaald.

Daarna wordt een deel van de grond, waaronder de slakken, afgevoerd en opgeslagen, om weer ter plekke te worden hergebruikt, om weer voor de noodzakelijke stabilisatie te zorgen.

De betonklinkers worden afgevoerd omdat die na bijna 40 jaar slijtage niet meer geschikt zijn om terug te leggen. Ze worden – na het leggen van de riolering – vervangen door nieuwe betonklinkers. De oude zouden tot puin verwerkt worden, maar gelukkig hebben ze er nog een koper voor kunnen vinden.

Klik hier voor foto's.

Vervolgens worden de rioolbuizen erin gelegd, die straks voor de regenwaterafvoer gaan zorgen. Ze komen te liggen naast de bestaande rioolbuizen, welke dienen voor de vuilwaterafvoer. Deze bleken na inspectie nog in goede staat te zijn, zodat ze niet vervangen hoeven te worden. Bij het regenwater, dat wordt afgevoerd, wordt rekening gehouden met het verval van de riolering, waardoor vanaf ongeveer huisnummer 88 het regenwater de andere kant uitstroomt.

Ter hoogte van de Veldstraat komt een put te liggen, die ervoor zorgt dat het regenwater naar de afvoersloot gaat, welke uiteindelijk naar de Aa loopt.

Het werk wordt uitgevoerd door Langenhuizen aanneming.

Op onze site van 29 augustus is al eerder over de start van het werk bericht.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen