Redactioneel

210803 rva wandeling11Onder dit motto is een wandelgroep van start gegaan met de achterliggende gedachte dat we statistisch gezien allemaal ouder worden. En om fit en gezond te blijven is bewegen heel belangrijk.

 

Een paar inwoners van Heeswijk-Dinther hebben, samen met Fysiomaatwerk en wandelvereniging Olat, het initiatief opgepakt om een wandelgroep te starten. Want wat is er leuker dan samen wandelen in de mooie natuur rond Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Om het leuk en afwisselend te houden is er gezocht naar meerdere interessante start- en eindlocaties in een mooie omgeving.

Dit zijn geworden De Looz Corswarem Hoeve (nabij Kasteel Heeswijk), De Kilsdonkse Molen (langs de Aa tussen Dinther en Veghel) en Alpacafarm Vorstenbosch (tussen Loosbroek en Vorstenbosch, vlakbij Bedaf).
Vanuit iedere locatie zijn meerdere routes uitgezet; een korte van ongeveer vijf kilometer en een wat langere van ongeveer tien tot twaalf kilometer.

Vanuit Hadeejer.nl zijn we op dinsdag 3 augustus meegelopen, om het enthousiasme van de wandeling te ervaren.
Met veel goeie zin werd deze keer gestart vanaf De Looz Corswarem Hoeve. Zelfs de weergoden werkten mee.

Omdat de route met iedereen was gedeeld, kon men niet alleen kiezen tussen de lange of korte route. Maar was het ook mogelijk om het eigen tempo te bepalen.  Klik hier voor foto's.

Tijdens de wandeling kwamen we soms op plekken waar we zelf niet snel zouden gaan. Al wandelend kwamen we op andere paden waar je met de fiets of de auto niet gemakkelijk kunt komen. Dat maakte dat we nog meer konden genieten van de natuur in eigen omgeving. Tijdens de wandeling werd ook het hoofd lekker leeg gemaakt, en als je rustig rond keek, dan was er steeds wel iets moois te zien.

Bij terugkomst was er voldoende mogelijkheid om te genieten van een welverdiend kopje koffie.

Wandelen is -op elk moment- een mooie activiteit voor elke leeftijd.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen