Redactioneel

210531 jw LaPlaza 2La Plaza
"Het is van oktober 2020, dat er hier nog bewoners te gast waren in het restaurant", vertelt Sjan Markus, die verantwoordelijk is voor de lunch in La Plaza. "We heten de mensen deze maandag 31 mei met een ereboog en een glaasje champagne welkom"

Plekkie
Al die tijd werd het eten opgediend op de kamer. Mw. Jo de Laat is blij er weer te mogen zijn. "Op mijn oude vertrouwde plekkie. Nou dat was niks, zo alleen aan tafel op die eenzame kamer."

Proost
Rond twaalven werden de gasten opgewekt verwelkomd door het personeel. "Blij u weer te zien. Dadelijk gaan we samen proosten. Oh, u bent nieuw hier. Voor u hebben we daar een plaats gereserveerd. En u mevrouw wilt u weer op de vroegere plek zitten bij het raam? "

Nieuwe bewoners
Sjan Markus: "We missen nogal wat mensen. Sommigen zijn overgeplaatst naar een andere afdeling. Van veel bewoners hebben we afscheid moeten nemen. Het covid virus heeft flink toegeslagen hier. In de loop van het afgelopen jaar zijn er ook nieuwe bewoners opgenomen. Zij zijn voor het eerst te gast en krijgen een vaste tafel toegewezen".

'Beppen'
De dames van Beekveld en de Vries zitten als vanouds tegenover elkaar. Mw. van Beekveld: "Heerlijk, nu kunnen weer met elkaar beppen".

Klik hier voor meer foto's.

Tekst en fotografie Jacques Worms

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen