Redactioneel

210529 PK NLDoet in Ontmoetingstuin 21Net als ieder jaar organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

 

NLdoet stond eigenlijk zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Op 13 januari is besloten NLdoet uit te stellen in verband met de Corona situatie. Vandaar dat het nu op 28 en 29 mei is vast gesteld. Met het verzoek rekening te houden met de Corona-crisis.

De Ontmoetingstuin Servaes heeft voor zaterdag 29 mei gekozen.
Er waren deze zaterdag minder belangstellenden dan andere jaren. Dat zal wel komen door het mooiere weer en de Corona-crisis.
Deze dag werd wel in de moestuin gewerkt. Klik hiier voor meer foto's.

Helaas moesten allerlei werkzaamheden worden uitgesteld.
Deze dag zou onder andere gewerkt worden aan het meer zichtbaar maken van de Ontmoetingstuin en het Knekelhuis als informatieruimte van het IVN, afdelilng Bernheze. Er zou een vlaggenmast geplaatst worden bij het Knekelhuis met de vlaggen van de tuin en  het IVN, en een tweede informatiebord aan het Raadhuisplein ook verwijzend naar tuin en IVN.
Jammer genoeg waren beide nog niet klaar. Verwacht wordt dat dit pas tegen de vakantie gaat gebeuren.

Andere werkzaamheden, die op de planning staan.

Het bijzaaien van gras in de tuin, want daar schiet nu overal het onkruid op en  het zaaien van een bloemen- en graszaadmengsel voor de bijenkasten. Daar zijn in een eerder stadium de bramen al weggehaald.
En buiten de Servaestuin:
Aan de binnenkant van het Servaespad moet nog een kleurrijk bloemenmengsel gezaaid worden en in de Droevendaal moet door Langenhuizen hoveniers, een zeer kleurrijk bloemenmengsel worden ingezaaid en op het terrein zelf een bloemrijk grasland. Maar het is daar helaas nog steeds te nat voor.
Daar zijn eerder al struiken en wilgen geplant die, vanwege het zicht, laag moeten blijven.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen