Redactioneel

210122 PK Herinrichting Hoofdstraat 8Begin januari 2021 is Van Venrooij vanaf Bikers Heeswijk verder gegaan met de herinrichting van de Hoofdstraat tot aan Raadhuisplaza. Het is het derde gedeelte, dat loopt van week 2 t/m 6 2021. Meer foto's.

 

Vanaf 12 februari 2021 wordt de Hoofdstraat tot aan Raadhuisplaza, dus weer geheel opengesteld voor het verkeer. In de tussentijd heeft Van Venrooij wel in de Mgr.van Oorschotstraat het nieuwe regenwaterriool verbonden met het slotenstelsel naar het buitengebied, zodat de Balledonk even moest worden afgesloten.

Bij de tweede fase: Abdijstraat tot aan komgrens Heeswijk-Dinther komt ‘de slinger’ aan bod. Medio 2021 wordt gestart met die fase vanaf de kruising Abdijstraat tot de bebouwde komgrens van Heeswijk. Langs deze fase ligt ook de nieuwe woningbouwontwikkeling Heeswijkse Akkers die wordt aangesloten op de Hoofdstraat. Er wordt afgeweken van eerdere planning, voornamelijk omdat de herinrichting van fase 2 klaar moest zijn, voordat gestart gaat worden met de bouwactiviteiten op de Heeswijkse Akkers, zodat het bouwverkeer geen hinder ondervindt en geen onnodige overlast veroorzaakt.

Het ontwerp van de Traverse is gewijzigd bij de Gouverneursweg omdat de aansluiting met de Heeswijkse Akkers is veranderd. Het projectteam zal dit voorleggen aan vervoersmaatschappij Arriva en de provincie Noord-Brabant.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Bron: Nieuwsbrief Traverse december 2020.