Redactioneel

210115 em KaboutersZoeken 27Omdat we tijdens de lockdown allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven, durven kabouters naar buiten te komen. Wanneer je een eindje gaat wandelen en heel voorzichtig bent, kun je zomaar een kabouter zien. In het bos, in de tuin, bij boerderijen en in natuurgebieden.

Als je een kabouter hebt gevonden, kijk dan goed rond! De kans is groot dat er meer kabouters in de buurt zijn!

Ruth Mollema werd door een oud-studiegenootje geïnspireerd, die de website www.kabouterpaadjes.nl introduceerde. Zo ontstond het idee om samen ook in Heeswijk-Dinther een kabouterpaadje te maken. We zochten contact met Mandy en Jeroen Verhoeven die al ooit eerder hun bosje dicht bij de Kilsdonkse molen ter beschikking hadden gesteld voor activiteiten voor kinderen. Dat ging toen niet door, maar het bosje leek ons een geschikte plek om een kaboutervolkje te laten huizen waar kinderen naar op zoek kunnen. Mandy en Jeroen waren meteen enthousiast!

In de afgelopen week is het kaboutervolkje door ons gecreëerd en verhuisd naar hun nieuwe woonplek. We hopen dat veel kinderen er met respect voor de kabouters, de natuur en de corona-maatregelen (op eigen aansprakelijkheid) op zoek gaan. Het bosje is te vinden aan het fietspad dat begint bij de Kilsdonkse molen en naar huize Zwanenburg leidt.

Meer foto's.

De precieze locatie is ook te vinden op de facebookpagina Kabouterpaadjes Heeswijk-Dinther, die iedereen natuurlijk mag volgen om zo ook op de hoogte te blijven, want er zijn al plannen voor een nieuw paadje!

www.kabouterpaadjes.nl

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen