Redactioneel

200825 ava coop15 DANa een ruime week hard werken is de COOP weer voor iedereen open en gaat de winkel verder met een DA in het zelfde pand.

De feestelijkheden spatten er op dinsdag -ook buiten- van af. Dit, door de ballonnen die zorgvuldig aan de vele lantaarnpalen rondom de winkel waren bevestigd. Vervolgens ging iedereen over de rode loper naar binnen, welke zorgvuldig bij de ingang was neergelegd.

Eenmaal binnen is de nieuwe DA winkel niet over het hoofd te zien. Met roze ballonnen en een roze loper, is ook hier de opening gevierd.
Het aanbod van producten is er ruim opgezet en voor het winkelend publiek heel overzichtelijk.
DA heeft het voornemen om zich wat meer te richten op de gezondheid van de mensen. De combinatie met de supermarkt is dan ook heel praktisch door bijvoorbeeld het aanbod van gezonde voeding, dat er beschikbaar is.

In de supermarkt is het aanbod van producten groter geworden, maar door de nieuwe indeling is dat nog steeds overzichtelijk. Het was in het voortraject, bij het maken van het ontwerp, passen en meten, maar het resultaat mag er zeker zijn.
De vleesafdeling is bijvoorbeeld anders opgesteld, om meer ruimte op de winkelvloer te krijgen en de bakkerij is vervangen door een nieuw concept.
Door het goed doorvoeren van de vernieuwingen ziet de winkel er snel weer heel vertrouwd uit. Hierdoor kan deze voor iedereen, naast het boodschappen doen, ruimte bieden voor een gezellig praatje.

Meer foto's.

Door de coronamaatregelen was er geen ruimte voor een receptie of andere activiteiten waarbij vaak veel mensen worden uitgenodigd. Daarom wordt de komende tijd wel een aantal andere momenten gepland, waardoor men in kleinere groepen kan kennis maken met de nieuwe en vernieuwde winkel.

Tekst: Anja van Aarle

Foto's: Anja van Aarle en DA-privé