Redactioneel

200808 PK Hannah Mae Paul Sinha 23Ondanks het extreem warme weer was het Kleine Theater uitverkocht.
Bij binnenkomst konden de bezoekers een gratis frisdrankje meenemen. Een goede zet van dit theater. Natuurlijk werd iedereen weer gewaarschuwd om afstand te houden in verband met de Coronacrisis waadoor er ook maar 150 bezoekers konden plaatsnemen.


Hannah Mae (Hannah Schoonbeek) opende de avond. Deze sing-songerwriter uit Weerdinge in Drenthe is nog jong (21) . Desondanks bereikte ze in 2019 al de nummer 1-positie van de Tipparade met “Back To You”. Vanwege haar countrystijl heeft ze afgelopen jaar ook een bezoek aan Amerika gebracht.
Natuurlijk werd “Back ToYou” ook gebracht. Ze trad deze avond op met haar vriend, die haar op de gitaar begeleidde.
Hannah heeft een mooie stem en schrijft mooie nummers. Geen wonder dat ze op een gegeven moment door Ilse de Lange, die ze als coach heeft, werd gevraagd om op haar label te komen. Meer foto's.

Hierna trad Paul Sinha op. Hij komt uit Deventer en is 23 jaar. Hij heeft een geheel andere stijl en zingt Nederlandstalige popsongs.
Hij schrijft zijn muziek zelf maar soms ook voor anderen.
Hij is positief ingesteld. De eerste zin van zijn rapsong die hij 10 jaar geleden bracht heette niet voor niets “ Negativiteit is een tijd waaraan ik geen tijd verspil” .
Hij heeft vorig jaar in Dordrecht nog meegedaan als Petrus in The Passion.
Terwijl Hannah geheel ingetogen zingt spat bij hem de muziek en de energie er van af, zodat je niet meer op je stoel of bank kunt blijven zitten. En af en toe worden er ook stilletjes wat tekstem - op zijn verzoek – meegezongen.
Paul maakte deze avond graag van de gelegenheid gebruik om ook even met Hannah te zingen.
Zij zongen samen “Calm after the storm”, het nummer dat in 2014 bijna het Songfestival won en gezongen door The Common Linnets” met Ilse de Lange en Waylon. Daarnaast "Senorita" van Shawn Mendes en Camila Cabello uitgebracht  21-6-2019, welke een tijdje op de hitparade stond en natuurlijk samen ook een nummer van hem.

Tekst en foto’s: Peter Kriele