Redactioneel

20200604 PK geslaagden Gymnasium Bernrode 2Vanwege de Corona-crisis is er dit jaar geen gala bij het Gymnasium Bernrode. Normaal zou die plaats gevonden hebben in de Servaeskerk in Dinther.
Nu moest naar een alternatief gezocht worden.
De oplossing werd gevonden in het aan huis uitreiken van de rode Bernrode geslaagden vlag.

Dit gebeurde tegelijk met het uitreiken van hun cijferlijst. Zodoende gingen Bart Haerkens, de aardrijkskundeleraar, en Joop Sporken, de geschiedenisleraar en mentor van deze leerlingen de vierde juni in hun nette pak op pad.

Ze begonnen in Erp en Veghel en kwamen daarna in Heeswijk-Dinther terecht.
Als eerste was Marius van Bouwdijk-Bastiaanse aan de beurt. Hij woont op Huize Zwanenburg, maar was toevallig net niet thuis. Zodoende nam zijn vader Eugène waar en hees hij voor het huis de vlag op.
Marius, zo vertelde zijn vader, wil bedrijfskunde gaan studeren in Groningen. Maar eerst wil hij nog een jaar naar Costa Rica gaan. Hij doet daar mee aan een sociaal project onder leiding van de Engelse organisatie Ralley. Ze gaan daar wat aan de natuur doen, de mensen helpen o.a. door het bouwen van een weeshuis en wat doen aan zelfontwikkeling. Het is alleen de vraag of dat nu wel door gaat.
De tweede geslaagde was Lieke Verhoeven uit de Wilhelminastraat. Zij gaat vakantiewerk doen en waarschijnlijk nog wat verder studeren.
De derde geslaagde was Diégo van Driel van Stal van Driel aan de Muggenhoek.
Hij speelt als drummer in een bandje en wil graag in de muziek verder gaan. Hij had daarvoor auditie gedaan bij het Conservatorium in Tilburg, maar werd helaas niet toegelaten. Hij wil dat volgend jaar opnieuw proberen en gaat ondertussen beginnen met Event studies.
De vierde geslaagde was Henri van Boxmeer van Okéhotel-restaurant De Leygraaf. Hij wil bij Defensie gaan werken en tegelijk studeren en als hij daar niet wordt aangenomen wil hij naar Nijmegen om daar geografie te gaan studeren.
De vijfde geslaagde was Sil van der Heijden uit de Muggenhoek. Zij gaat nog ergens werken en wil daarna pedagogiek gaan studeren.
Vervolgens gingen beide leraren nog enkele leerlingen af in Berlicum en Middelrode. Ook de andere leerlingen uit Heeswijk-Dinther hebben hun cijferlijst en de vlag gehad.

Meer foto's.

In totaal zaten er 110 leerlingen in het examenjaar, hiervan komen er 24 uit Heeswijk-Dinther. Eén is niet geslaagd en twee leerlingen krijgen nog een herkansing. Zij gaan de zogenaamde RV toets (Resultaat Verbeter toets) maken en hopen dan alsnog te slagen.

Omdat het centraal examen voortgezet onderwijs vanwege de Corona-crisis dit schooljaar niet door ging, konden de leerlingen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma behalen.

De Gala-avond op het kasteel gaat helaas niet door. Wel zal de diploma-uitreiking op 2 juli in de Servaeskerk in Dinther worden gehouden. Er kunnen dan maar een beperkt aantal mensen worden toegelaten, zodat Bart Haerkens  er  niet bij is en dus ook minder familieleden. 

Foto’s en tekst: Peter Kriele

 

Plaats reactie